Depremzede Dayanismasi

Atakum Belediyesi ve Özgecan Kadin Danisma Merkezi is birligiyle baslayan "Sehrimde dört hafta" projesi tamamlandi. Projeyle depremzede ailelere moral destegi verilirken, kentin tarihi ve önemli merkezleri de tanitildi.

Depremzede Dayanismasi
Atakum Belediyesi tarafindan sosyal, psikolojik ve hukuksal alanlarda kadinlara destek olmak amaciyla hizmete açildigi belirtilen Özgecan Kadin Danisma Merkezi’nde kentte yasayan kadinlarin hayatlarina dokunmaya devam ediliyor. Kadinlarin toplum hayatinda karsilastiklari sorunlarla bas edebilmeleri için egitici, gelistirici, koruyucu, rehberlik ve rehabilitasyon hizmetlerinin sunuldugu merkezde Atakum’a gelen depremzede aileler için dört hafta boyunca süren “Sehrimde dört hafta” isimli projesi tamamlandi.

Depremlerden etkilenen ve sonrasinda Atakum’a gelen anne, çocuklar ve istege göre eslerin de faydalandigi söylenen projede ailelere moral destegi verilirken, Samsun’un tarihi ve önemli noktalari da tanitildi. “Sehrimde dört hafta” projesinin ilk haftasi, “Birlikte egleniyoruz” basligiyla gerçeklestigi ifade edildi. Etkinlikle anneler ve çocuklari, halat çekme, çuval yarisi, mendil kapmaca gibi oyunlar oynayarak eglendi. Çocuklara özel hazirlanan kukla atölyesinin yani sira yüz boyamayla da minikler keyifli iki gün geçirdi. Ikinci haftada yapilan “Sanatla bulusuyoruz etkinligi” ile Nasreddin Hoca oyunu sahnelendi. Üçüncü hafta ise Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nde “Birlikte çikolata yapiyoruz” etkinligiyle katilimcilar çikolata atölyesinde, çikolata yapimi ögrendi. Son haftada ise katilimcilar, Atakum Sahili, Amisos Tepesi, Bandirma Vapuru Müzesi ve Oyuncak Müzesi rotasinda ziyaretlerini gerçeklestirdikten sonra Ömer Halisdemir Parki’nda sertifika töreni için bir araya geldi. Törende; Atakum Belediye Baskan Yardimcisi Dr. Yusuf Yalniz, projeye katilanlara sertifikalarini takdim etti.
Kaynak: İHA