Atakum'da Afet Egitimi

Atakum Belediyesi tarafindan, ‘Mahalle Afet Kurullari’ kurulmasi için atilan adimlarin ardindan, ilk egitimler belediye personeline verildi.

Atakum'da Afet Egitimi
Samsun’un Atakum Belediyesi, afet konusunda bilinçlenme ve gönüllülerin de destegiyle olasi bir afet durumunda yapilmasi gerekenleri bilimsel yöntemlerle ele alan Türkiye’nin önemli sivil toplum kuruluslarindan birisi olan Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Dernegi ile atilan egitim ve is birligi adiminin ardindan ilk egitimler belediye personeline verildi.

Gönüllü 20 personelin katildigi 36 saatlik teorik egitim programi tamamlandi. Egitimlerin 12 saatlik pratik kismi ise temmuz ayinda yapilacak. Egitimler, “afet bilinci”, “afet psikolojisi”, “temel yangin söndürme”, “ilk yardim”, “afet haberlesmesi (telsiz egitimi)” ve “tatbikatlar” basliklarinda olurken, egitimleri dernegin Samsun Il Temsilcisi ve Egitmeni Eren Yasli, A Sinifi Is Güvenligi Uzmani ve Yangin Egitmeni Melike Özdemir ile egitmen Mehmet Akif Çiplak gerçeklestirdi.

Mahalle afet kurullari kurulacak

Önce gönüllü belediye personeli, ardindan da yurttaslarin alacagi mahalle afet gönüllüsü - (MAG) egitimi sonrasinda her mahallede Mahalle Afet Kurullari kurulacak, mahalle afet gönüllüsü egitimi sonrasinda ileri seviye egitime katilmak isteyenler ise acil müdahale egitimine (AME) katilarak acil müdahale ekibine girerek AFAD’a akredite olabilecek. Bu proje ile Atakum’a sürekli egitim imkâni saglayacak Afet Egitim Merkezi’nin kazandirilmasi hedefleniyor. Ayrica Atakum Belediyesi’nde mayis ayinda kurulan Afet Isleri Müdürlügüyle de afetlere yönelik çalismalar tüm mahallelere yayilarak bilinçlendirme alanini güçlendirilecek.
Kaynak: İHA