Sinava Saniyelerle Yetistiler

Denizli’de Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nin (YKS) ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi’ne (AYT) giren bazi ögrenciler, son dakikada kosarak yetisti. Son 1 dakika kala kosarak kapidan geçenler ise sinava yetismeleri ile derin bir nefes aldi.

Sinava Saniyelerle Yetistiler
Milyonlarca üniversite adayinin bekledigi YKS’de ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) saat 10.15’te basladi.

180 dakika sürecek AYT’de adaylara Türk Dili ve Edebiyati-Sosyal Bilimler-1 Testi’nde 40 soru, Sosyal Bilimler-2 Testi’nde 40 soru, Matematik Testi’nde 40 soru, Fen Bilimleri Testi’nde 40 soru soruldu. Denizli’de sinava giren ögrenciler, görevlilerin kimlik ve belge kontrolü, polis ekiplerinin de üst aramasi yapmasinin ardindan salonlara alindi. Anne ve babalar ise okullarin çevresinde çocuklarini bekledi.

Her yil geç kalanlarin oldugu sinavda manzara bu yil da degismedi. Sinav merkezine son anlarda gelen adaylar, kosarak sinava yetismeye çalistilar. Sinav salonlarinin kapisi 10.00’da kapanacagi için 09.50’de görevliler tarafindan çagri yapildi. Son 1 dakika kala kosarak kapidan geçenlerin oldugu görüldü.

Kapilar 10.00’da kapandi.

"Dünkü sinav çok kolaydi"

Ikinci üniversitesine girmek için ikinci oturuma katilan Hüseyin Zeyt Karta, "Dünkü sinav çok kolaydi. Sorular gayet açik ve netti. Zorlayici soru sayisi çok azdi. Yarim saat önceden geldim ve sinava çalismadim. Bugünkü sinavin da çok zor olacagini düsünmüyorum. Zaten çok önemli konulari elemisler" dedi.

Kaynak: İHA