Kütahya Belediyesinden Çocuk Senligi Programi

Kütahya Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügünün organizasyonu ile mahallelerde çocuklara yönelik baslatilan eglence programlarinin ilki Siner Mahallesinde gerçeklestirildi.

Kütahya Belediyesinden Çocuk Senligi Programi
Programa katilan Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, çocuklarin gelecege iyi hazirlanmalari adina belediye olarak ciddi çalismalar yapildigini ifade etti.

Siner Mahallesinde Çocuk Senligi programi, Siner Mahallesi Sosyo Kültür Merkezinde gerçeklesti. Mahallelerde yapilacak çocuk eglence etkinliklerinin açilis programina katilan Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, çocuklarimizin gelecege hazirlanmasinda belediye olarak ciddi çalismalarin yapildigini söyledi.

Baskan Isik, “Belediyemiz Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügümüzün organize ettigi kültürel etkinligimizin açilina hos geldiniz. Gelecegimizin teminati olarak gördügümüz çocuklarimizin daha iyi yetismesi, gelecege daha iyi hazirlanmasi konusunda belediye olarak ciddi çalismalari göreve geldigimiz günden bu yana devam ettiriyoruz. Bu yil da özellikle Siner Mahallemiz gibi sonradan mahalle olan 26 mahallemizde sosyo kültürel etkinlik merkezi olan yerlerde bu tür programlari baslatmanin faydali olacagini düsündük. Çünkü, özellikle iki katli olan bu kültür evlerinin ikinci katinin hiç kullanilmadigini gördüm. Göreve geldigimden beri de isteyen muhtarlarimiza bir kat yaparim dedim. Yeni binalarda Sofu Mahallemiz hariç. ( O bölgede dügün salonu olmadigi mahalle sakinlerimiz çok istedi.) Yeni binalari tek kat yaptik. Iyi ki de öyle yaptik. Siner Mahallemiz sakinleri olarak sizlere tesekkür ediyorum. En azindan diger mahallelerimize göre biraz daha fazla kullanilan, ramazanda, asker eglencesinde, nisan ve dügünlerde kullanilan merkezlerimizden birisi. Bunlarin hepsi bizim paramiz. Eger kullanmayacaksak niye yaptik, yaptiksa o zaman kullanalim. Arkadaslarimiz böyle bir proje ile zaman zaman buralari etkin hale gtirebilecegimizi söylediler. Bizde uygundur dedik. Hayirli olsun. Sizlere iyi eglenceler diliyorum. Katilimlarinizdan dolayi anne ve babalara da tesekkür ediyorum” dedi.

Siner Mahallesi Muhtari Kadir Mandal ise, çocuklar için yapilan bu tür etkinlikler için Baskan Isik’a tesekkür etti.

Çocuklar, programda yer alan Hacivat-Karagöz oyunu, çocuk oyunlari, yüz boyama ile patlamis misir ve pamuk seker ikrami ile eglenceli vakit geçirdiler.
Kaynak: İHA