Istanbul'da Üniversite Sinavi Heyecani

Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nin (YKS) ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi (AYT) basladi. Istanbul Üniversitesi’ne gelen ögrenciler sinavda ter dökerken, veliler ise disarida çocuklarini bekledi.

Istanbul'da Üniversite Sinavi Heyecani
Üniversiteye giris sinavi YKS’nin ikinci oturumu AYT ve üçüncü oturumu Yabanci Dil Testi (YDT) bugün gerçeklestiriliyor. Istanbul’da sabah erken saatlerden itibaren okullara gelen ögrenciler, sinav salonlarina alindi. AYT oturumu saat 10.15’te basladi, YDT ise saat 15.30’da gerçeklestirilecek.

“Emeginin karsiligini almasini istiyorum”

Istanbul Üniversitesinde sinava giren çocugunu getiren Orhan Sultansu, “Çocugumuz 1 yildir çok iyi çalisti. Biz de onun verdigi emek ve çaba ile yorulduk. Emeginin karsiligini almasini istiyorum. Dün yapilan sinavi güzeldi, bugün de güzel geçer. Geçen hafta da Liselere Geçis Sinavi’na küçük kizimiz girdi. Çocugum yazilim mühendisi olmak istiyor. Insallah emeginin karsiligini alir” dedi.



“Önceligim iyi bir siralama hedefliyorum”

Sinava giren Edanur Sultansu, “Dün yapilan sinavin Türkçe testinde zorlandim. Sinavim her zaman yaptigim denemelerin ortalamasina yakin geçti. Ama dünkü sinavin etkisinde kalmamaya çalisiyorum. Bugün de yapilacak olan sinav güzel geçer insallah. Önceligim iyi bir siralama hedefliyorum. Daha sonra bölüm seçmem daha iyi oluyor. Genel olarak özel bir hedef seçemedim kendime. Siralamam iyi olursa bölüm seçmeye daha sonra karar verecegim” seklinde konustu.

Bahçelivler’de de yine benzer bir heyecan yasandi. Bahçelievler Çobançesme Sehit Sedat Mekan Anadolu Imam Hatip Lisesi’nde sinava giren Ahmet Emre Duman, “Dünkü sinav bence depremden dolayi kolaydi. Sinavin kolay olmasi yigilmalari artiracak, o yüzden bugün AYT’de iyi bir seyler yapmamiz lazim. Ben esit agirlik ögrencisi olarak matematigi iyi yapacagimi düsünüyorum. Diger konulara da iyi çalistigim için kendime güveniyorum. Hukuk okuyup savci olmak istiyorum. Son 1 ay arkadas grubumuzla kütüphanede sabahladik. Çok büyük emek verdik” dedi.

Sinava giren Ece Erdogdu, “Dünkü sinavda Türkçe konulari zordu. Matematikte süre yetmedi. AYT’nin de zor olacagini düsünüyorum. Ben psikoloji okumak istiyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA