HGK-82 Hedefi Basariyla Vurdu

MK-82 mühimmatiyla havalanan Bayraktar Akinci, atis testi icra etmek üzere belirlenen noktaya yol aldi. Akinci’nin atesledigi HGK-82, belirlenen hedefi basariyla vurdu.

HGK-82 Hedefi Basariyla Vurdu
Tekirdag’in Çorlu ilçesindeki Akinci Uçus Egitim ve Test Merkezi’nde Bayraktar Akinci’nin HGK ile güdümlü hale getirilen MK-82 mühimmatiyla atis testi icra edildi. Akinci’nin atesledigi HGK-82 belirlenen hedefi basariyla vurdu.

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir, yaptigi açiklamada TÜBITAK SAGE tarafindan milli imkanlarla gelistirilen Hassas Güdüm Kiti-82’nin (HGK-82) Bayraktar Akinci’dan yapilan test atisini basariyla tamamlamasindan gurur duyduklarini belirterek, “Hassas güdüm kitlerinin SIHA’larda kullanilmasiyla Türk savunma sanayisi çok daha güçlü hale gelecek” dedi.



“Milli mühimmatlar tam entegrasyonla çalisiyor”

Bakan Kacir, HGK-82 silah sisteminin tasarim, entegrasyon ve üretimini basariyla tamamladiktan sonra ilk kez bir insansiz hava aracindan atildigini belirterek,

“Milli Teknoloji Hamlesi’nin meyvesi olan milli mühimmatlarimizin tam entegrasyonla çalismasi, basarili olmasindan gurur duyuyoruz. Hassas güdüm kitlerinin SIHA’larda kullanilmasiyla Türk savunma sanayisi çok daha güçlü hale gelecek” ifadelerini kullandi.

Her türlü hava kosulunda kullaniliyor

BRU 57 adaptörü ile çoklu atilabilen bir güdüm kiti olan HGK-82’in mevcut güdümsüz genel maksat bombalarina hassas vurus yetenegi kazandirdigini anlatan Kacir, “Her türlü hava kosulunda kullanilabilen, gece ve gündüz ayrimi olmadan hareketli nesneleri vurabilen bir mühimmattan bahsediyoruz. Milli imkanlarla gelistirilen ve üretilen HGK-82 sistemi, savunma sanayisinde tam bagimsizlik iddiamiz açisindan oldukça önemli. Milli Teknoloji Hamlesi ile ülkemizde son dönemde savunma sanayisinin millilesmesine yönelik yapilan çalismalarin neticelerini en güzel sekilde almaya devam edecegiz” dedi.



“SAGE’de önemli projeler üretiyoruz”

Konuyla ilgili degerlendirmelerde bulunan TÜBITAK Baskani Prof. Dr. Hasan Mandal da, Türk savunma sanayisinin geldigi noktayi ortaya koyan bir basariya bir kez daha tanik olduklarini belirterek, “Özellikle SAGE’de çok önemli projeler yürütüyoruz. Projelerdeki ilerlemeler gögsümüzü kabartiyor. Yapilan arastirmalar ve teknolojik gelismeler Türkiye için oldukça önemli. Cumhuriyetimizin 100, TÜBITAK’in 60. yilinda bu gururla önemli basarilara imza atmayi sürdürecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA