HEKKOP, Girisimci Kadinlarin Ufkunu Açiyor

Hacilar Erciyes Kadin Girisimi Üretimi ve Isletme Kooperatifi (HEKKOP) standini Hacilar Kaymakami Burak Dertlioglu ile ziyaret eden Hacilar Belediye Baskani Bilal Özdogan, üreten kadinlarin ürünlerini sergiledikleri Kayseri Kadin Kooperatifleri Fuari’na tüm Kayserilileri davet etti.

HEKKOP, Girisimci Kadinlarin Ufkunu Açiyor
Emekle üretip gururla kazanan kadinlarin el emegi göz nuru çalismalarinin sergilendigi ve 16-25 Haziran tarihlerinde Kayseri Dünya Ticaret Merkezi fuar alaninda vatandaslar tarafindan ziyaret edilebilecek olan fuara, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Hulusi Akar, Ayse Böhürler, Saban Çopuroglu, Murat Cahid Cingi, Sayin Bayar Özsoy, Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, Il Baskani Fatih Üzüm, ilçe belediye baskanlari, protokol üyeleri, sosyal medya fenomenleri ve kadin kooperatiflerinin üyeleri katildi.

Kayseri’nin tüm ilçelerinde faaliyet gösteren 22 kadin kooperatiflerinin ürettigi ürünlerin sergilendigi fuarda Hacilar Erciyes Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi de (HEKKOP) açtigi stant ile ürünleri vatandaslarla bulusturuldu. Hacilar Kaymakami Burak Dertlioglu ile Kayseri Kadin Kooperatifleri Fuari’nda HEKKOP’u ziyaret eden Hacilar Belediye Baskani Bilal Özdogan Baskan, burada yaptigi açiklamada; “Kayseri’de faaliyet gösteren 22 kooperatifimizdeki kadin girisimcilerimiz ortaya çikardiklari eserleri fuar alaninda hem sergiliyorlar hem de satis yapiyorlar. Hacilar olarak Hacilar Erciyes Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi (HEKKOP) olarak katildik. Yaklasik bir yil önce kurulan kooperatifimiz, bugün ürün çesitliligini fuarda gördügümüz gibi artirmis durumda. Agirlikli olarak gida bulunmakta. Reçelimizin her çesidini ve kuru meyveleri görüyoruz. Kurabiyelerimiz, özellikle duman kurabiyemizi ben tüm Kayseri’ye denemelerini tavsiye ediyorum. Kooperatifimiz gayretli çaliskan hanimlarimizdan kurulu. Sayin Kaymakamimizin önderliginde, belediyemiz isbirliginde kuruldugu günden beri hep yanlarinda olmaya çalistik. Bugün de burada üzerimize düsen ne varsa yapmaya, hem de hayirli olsuna, kazançlarina bereket dilemek üzerine geldik. 16-25 Haziran tarihleri arasinda bütün Kayseri’yi hatta bütün Anadolu’yu buraya bekliyoruz. Buyursun gelsinler. 22 kooperatifimizin ürünlerini burada görsünler, saglikli bir sekilde de mutfaklarinda sevdiklerine ikram etsinler. Hayirli olsun, hanimlarimizin emeklerine yüreklerine saglik” seklinde konustu.

Daha sonra söz alan Hacilar Kaymakami Burak Detlioglu ise; “Valimiz Gökmen Çiçek’in Kayseri’ye gelmesiyle beraber Afyon’da kurdugu gibi burada da bir kadin kooperatiflerinin gelisimi ile alakali ataklarda bulundu. Bizler de hem belediye olarak hem de Kaymakamlik olarak tüm sivil toplum kuruluslari olarak hep beraber gönülden katilim gösterdik. Baskanimiza tesekkür etmek istiyorum. Burada gerçekten bizleri her konuda destekledi. Kayseri’nin kadin olsun erkek olsun gerçekten çaliskanligiyla meshur insanlar oldugunu biliyoruz. Hacilar düsünülemeyeni düsünen, yapilamayani yapan bir ilçe. Bunu burada kadin kooperatifi bazinda diyabetik reçel olarak görmekteyiz. Türkiye’de ilk defa bir kadin kooperatifi diyabetik reçel üretiyor. Buradan da reçelimizin tanitimini yapmis olalim. Burada her türlü girisimlere karsi biriz, beraberiz. Tüm hemserilerimizi standimiza bekliyoruz” dedi.

22 kadin kooperatifindeki kadinlarin ürettigi ürünler, Kayseri Dünya Ticaret Merkezi’nde 16-25 Haziran tarihlerinde misafirlerini agirlamaya devam edecek.
Kaynak: İHA