EGIAD'dan Fransa'da Büyük Tanitim

Her yil Paris’te düzenlenen teknoloji ve girisimcilik fuari VivaTech’te bu sene Ege Genç Is Insanlari Dernegi (EGIAD) ve EGIAD Melekleri Yatirim Agi da yer aldi.

EGIAD'dan Fransa'da Büyük Tanitim
Avrupa’nin en üst düzey teknoloji etkinliklerinden biri olarak anilan fuarda, EGIAD üyeleri de temaslarda bulunarak isbirlikleri sagladi. Tesla, SpaceX ve Twitter’in tartismali CEO’su Elon Musk ve Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron’un da katilim sagladigi Paris’teki VivaTech Teknoloji Fuari’na katilan ilk Türk sivil toplum örgütü EGIAD oldu. 4 bin teknoloji meraklisina konferans veren Musk, yapay zeka, derin teknoloji üzerine gerçeklestirdigi sunumla dikkat çekti.

Ilk yilinda ev sahipligi yaptigi sayinin iki kati olarak bu yil 2 bin 400 start-up’i agirlayan VivaTech, bir sonraki büyük inovasyonu finanse etmek isteyen 2 binden fazla yatirimciyi da kendine çekti. Yapay zeka standartlarinin dikkatlerden kaçmadigi fuarla ilgili temaslarini aktaran EGIAD Baskani Alp Avni Yelkenbiçer, “EGIAD olarak böylesi önemli bir fuarda yer almaktan son derece mutluyuz. Fuara, Türkiye’nin de aralarinda oldugu 146 ülkeden sirket ve yatirimci katildi.

16 Türk teknoloji girisim sirketi ve 60’in üzerinde kisiden olusan heyet, fuarda Türk girisimci ekosistemini farkli ülkelerden gelen yatirimcilara tanitti. Bizim de ciddi temaslarimiz oldu. Fuara katilma amacimiz Izmir ekseninde girisimcilik çalismalarimizi ve tabanimizi buradaki dünya sirketleriyle ve yatirimcilariyla bir araya getirmek, temaslar kurmakti. Girisimcilerin, ürünlerini ve hizmetlerini uygulayabilecekleri ortaklar arayisinda olduklarini gözlemledik. EGIAD kendisini bu fuar araciligiyla bir kez daha tüm dünyaya tanitma firsati bulmus oldu. EGIAD olarak dünyadaki yenilikçi firmalarin son teknolojilerini takip etme firsati bulduk. Bunlarla beraber çalisan girisimcileri de yakindan inceledik. Dünyada ortaya çikan 4 teknolojik trendin oldugunu burada bir kez daha gördük. Karbonsuzlasma, döngüsel ekonomi, yapay zeka, artirilmis gerçeklik etkinlikleri fuara damga vurdu. VivaTechnology, inovasyon ve teknolojinin olumlu etkisi olan daha kapsayici bir toplum insa etmede belirleyici bir rol oynadi. Bu yil zenginlestirici tartismalar, ünlü konusmacilar ve çigir açan yeniliklerden olusan dolu bir programa katilim saglamis olduk” dedi.



Derin teknolojiye derinlemesine bakis

Yelkenbiçer, EGIAD Melekleri Icra Kurulu Baskani Levent Kusgöz ve Koordinatörü Melisa Itmeç, derin teknolojilerin hizlanmasi ve dönüsmesinde global vizyona sahip olan, bu vizyon ile birçok faaliyet gösteren Hello Tomorrow Yatirim Network Koordinatörü Selma El Ouardi ile bir araya geldi. Gerçeklestirilen ziyaret çerçevesinde derin teknolojilerin global sahnedeki yatirim ve girisimcilik dünyasi için önemi, 2023 yili için trendler ve firsatlar görüsüldü. Özellikle EGIAD Melekleri, melek yatirim agi olarak gelecege yönelik etkinliklerde aktif olarak rol alma üzerinde durdu.

Resmi temaslarda EGIAD’in yatirim stratejileri görüsüldü

Paris temaslari çerçevesinde Ticaret Basmüsaviri Murat Gören, Ticaret Müsaviri Gonca Köksal Ensari ile bir araya gelen EGIAD Baskani Alp Avni Yelkenbiçer ve baskanligindaki 35 kisilik heyet, toplantida EGIAD projeleri ve EGIAD Melekleri Yatirim Agi hakkinda bilgi vererek, VivaTechnology Fuari çerçevesindeki temaslari aktardi. Ziyarette iki ülke arasindaki ticari ve ekonomik iliskiler, Türkiye’nin ihracatini artirmak üzere destek programlari üzerinde de duruldu. Özellikle rekabet avantajina sahip olunan sektörler ile ihracat potansiyelinin varligi vurgulanirken, Fransa’da yatirim imkanlari ve ticari iliskilerin gelistirilmesine yönelik çalismalar görüsüldü. Görüsmelerde EGIAD tanitimina ve Think Tank Izmir Girisimcilik Raporu’na da yer veren EGIAD Baskani Yelkenbiçer, Türkiye’deki vergi avantajlari, yatirim stratejileri, yatirimci olma sartiyla, yatirim firsatlari ve yatirim sürecine yönelik bürokrasi ve yatirimcilik ekosistemine yönelik sunumuyla da dikkat çekti.

OECD’de girisimcilik ve NEET kavramina dikkat çekildi

EGIAD, Paris temaslari çerçevesinde OECD Türkiye daimi temsilciligi de ziyaret edildi. EGIAD ve EGIAD Melekleri Yatirim Agi hakkinda bilgi sunulan toplantida, EGIAD Think Tank çalismalari çerçevesinde en son yayinlanan Izmir Girisimcilik Arastirma Raporu içerigi konusunda bilgi verildi.

Girisimcilik ve teknoloji yatirimlari konularinda görüs alisverisinde bulunulan ziyarette isbirligi çalismalari görüsüldü. Ziyarette ayrica EGIAD’in son zamanlarda sikça gündeme getirdigi ve OECD’nin de datalarinda yer alan NEET-Not in Education, Employment, or Training (Ne egitimde ne istihdamda olmayan gençler) kavramina deginildi. Gençlerin ne istihdamda ne de egitimde olmamasinin büyük bir problem olduguna dikkat çekilerek, çözüm önerileri üzerinde konusuldu. Yelkenbiçer, Avrupa ülkeleri ve dünyada aralarinda Türkiye’nin risk ve yogunluk sinifinda bir numara oldugu konu olduguna dikkat çekti.

En önemli kültür ve ticaret merkezlerinin basinda gelen Fransa’nin baskenti Paris’e yapilan ziyarete EGIAD Yönetim Kurulu Baskani Alp Avni Yelkenbiçer, EGIAD Yönetim Kurulu Baskan Vekili Arda Yilmaz, Kaan Özhelvaci, EGIAD Yönetim Kurulu Üyeleri Arda Ürper, Cem Elmasoglu, EGIAD Melekleri Icra Kurulu Baskani Levent Kusgöz, EGIAD Melekleri Icra Kurulu Üyesi Efe Saygili, EGIAD Uluslararasi Iliskiler Komisyonu Baskani Hasan Güler, EGIAD Is Gelistirme Komisyonu Baskani Ismail Girginoglu, EGIAD Üyeleri Aslihan Güler, Begüm Soydan Sayilkan, Berk Altinkeserler, Berna Çoban, Ceren Sezgin, Deren Acay, Duygu Koç, Elif Koç, Ersit Onur Civan, Evrim Uslu, Kemallettin Okkaoglu, Mert Karabagli, Mert Sönmüs, Merve Toprakli, Murat Çekirdek, Murat Deha Deger, Onur Civan, Orçun Tan, Rebia Rezzan Özduran, Remzi Uslu, Selen Günaydin, Sinan Görgün, Yesim Sanal, Yigit Çetiner, EGIAD Melekleri Üyesi Iskender Kökey ve EGIAD Melekleri Koordinatörü Melisa Itmeç katilim gösterdi.
Kaynak: İHA