YKS'ye Yine Son Anda Yetistiler

Ölçme Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) tarafindan düzenlenen Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nin (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) saat 10.15 itibariyle baslarken, Izmir’de bazi adaylar son anda sinava yetisti. Oglu önceki sinavi kaçirdigi için bu kez erkenden geldiklerini söyleyen bir veli ise “Insallah basarili olur” diye konustu.

YKS'ye Yine Son Anda Yetistiler
Ölçme Seçme ve Yerlestirme Merkezince (ÖSYM) Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nin (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) 3 milyon 527 bin 466 adayin katilimiyla saat 10.15’te basladi.

Izmir’de sinava girecek olan bazi adaylar, sinava son anda yetisti.

Izmir’in Konak ilçesinde bulunan Atatürk Anadolu Lisesinde sinava girecek olan bazi adaylar, kapilarin kapanmasina saniyeler kala okula geldi. Adaylarin sinava geç kalmamalari için çaba gösteren sinav görevlileri, okul girisinde adaylarin evraklarini kontrol ederken güvenlik görevlileri de adaylarin üst aramasini hizli bir sekilde gerçeklestirdi.

Kuzenini sinava getirdigini söyleyen Mert Yorulmaz, “Yollar öyle dolu degildi, bostu. Rahat rahat erkenden çiktik geldik. Bütün arkadaslara basarilar diliyorum. Geç kalanlar oldu. Son anda girenler oldu. Sag olsunlar içerideki arkadaslar da bayagi yardimci oldu. Disari kadar gittiler, belgeleri kontrol ettiler. Buradan geçislerini sagladilar. Insallah daha fazla geç kalan olmaz” dedi.



“Pek de umudum yok ama yine de bir ümit”

Oglunu sinava getirdigini ifade eden Hüseyin Günay ise “Vaktinden önce geldik buraya geç kalmamak için. Önceki sinavi kaçirmisti, buna erkenden geldik. Hangi bölümü istedigine karar veremedi. Belli bir puan alayim diye bakiyor. Insallah basarili olur” seklinde konustu.

Kaynak: İHA