Trakya'da YKS Heyecani

Iyi bir üniversite hayali ile sinava katilacak milyonlarca aday YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), bugün saat 10.15’te basladi.

Trakya'da YKS Heyecani
Ölçme, Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) Baskanliginca düzenlenen Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) için ilk oturum TYT Saat 10.15’te basladi.

Bir yil boyunca üniversite sinavina hazirlanan adaylar, Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) TYT, AYT ve YDT oturumlarina katilacaklar. Adaylar, ilk oturum için heyecanli bir sekilde okulun yolunu tutarak siraya girdi.

Trakya’da Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) için ilk oturum TYT sinavi okulda adaylar, okul önünde veliler için heyecanli basladi.

Sinava girecek binlerce aday sabahin erken saatlerinde okul önlerine gelerek sinav heyecani yasadi. Adaylar sinav salonlarina belgeleri ve kimlikleri kontrol edilerek içeriye alindi.

Edirne’de de sinav için çocuklarini okul önlerinde bekleyen velilerin heyecani gözlerine yansidi. Sinava giren çocuklari için kimisi tespih çekti, kimisi ise Yasin okudu. Veliler sinava giren çocuklari için okul önlerinde dua etti.

Ebru Akyil, erkek arkadasini sinava getirdigini belirterek çok heyecanli oldugunu ifade etti.

Kizini 2. kez üniversite sinavina getiren Cenk Kutluer, “Kizim ikinci sinavina giriyor. Ilk üniversiteyi bitirdi, simdi baska üniversite için tekrar giriyor. Çok heyecanliyiz” dedi.

Nurgül Bal ise hayirli olmasi temennisinde bulunarak herkese basarilar diledi.

Trakya Üniversitesi Aysekadin Yerleskesi’ndeki sinava geç kalan bayan, tüm ihtimalleri göz önüne alarak sinav salonuna kadar gitti.

Salon yetkililerinin sinava geç kaldigi için sinava almadigi aday ise büyük üzüntü yasadi. Gözyaslarini tutamayip aglayarak giris kapisindan çikarak gitti.

Kirklareli ve Tekirdag’da sinav heyecani yasandi. Ögrenciler içeride ter dökerken, veliler de disarida ter döktü.
Kaynak: İHA