MAG Egitimleri Sona Erdi

Antalya’da Muratpasa Belediyesi’nin Mahalle Afet Gönüllüsü (MAG) programinda arama, kurtarma ve ilkyardim egitimleri, enkaz basinda yapilan uygulamali egitimle tamamlandi.

MAG Egitimleri Sona Erdi
Murtpasa Belediyesi, Türkiye’yi sarsan deprem felaketinin ardindan depreme dayanikli bir kent için attigi ilk adimlarindan biri olan MAG programinda mayis ayinda baslayan egitimler tamamlandi. Her mahallede afet gönüllü grubu olusturmayi hedefleyen programda teorik egitimlerin ardindan Antalya Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü’nün Dösemealti’nda bulunan alaninda uygulamali egitim verildi.

Ilk müdahale, afet bilinci, afet anatomisi, gönüllülük, ilk yardim, arama-kurtarma gibi basliklarda teorik egitimler alan gönüllüler, bu kez enkaz basinda ögrendiklerini uyguladi. Egitimler, Kahramanmaras merkezli depremlerde 40 afetzedeyi enkaz altindan kurtaran GEA Arama- Kurtarma tarafindan verildi.

Program kapsaminda arama – kurtarma köpegi ve afet ya da acil durum aninda haberlesmenin kesintiye ugramamasi için telsiz haberlesme egitimleri de MAG programi kapsaminda yakin dönemde baslayacak.
Kaynak: İHA