Kursiyerler E-Ticaret Belgelerini Aldi

Sinop Ticaret Il Müdürlügü ve Sinop Is Insanlari Dernegi is birliginde "E-Ticaret Kullaniminin Gelistirilmesi Egitim Projesi" kapsaminda egitim alan 140 kursiyer düzenlenen törenle belgelerini aldi.

Kursiyerler E-Ticaret Belgelerini Aldi
Sabahattin Ali Kültür Merkezinde düzenlenen belge törenine Vali Yardimcisi Ahmet Berkay Deniz, Sinop Belediye Baskani Baris Ayhan, Belediye Baskan Yardimcisi Önder Serdar Öztürk, Il Ticaret Müdürü Yavuz Selim Aykan, Sinop Defterdari Mustafa Karadeniz, Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Haydar Gündogdu ve vatandaslar katildi.

Saygi durusu yapilmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan programda konusma yapan Sinop Vali Yardimcisi Ahmet Berkay Deniz, “Sivil toplum kuruluslarinin yerel demokrasiye katkilarinin yani sira büyüme ve kalkinmaya, bölgenin ekonomik gelismesine ön ayak olmasi ile ilgili SINDER’in baslatmis oldugu bu proje ile beraber hem de devlet olarak Ticaret Bakanligimiz ve STK birlikteliginde gerçeklestirilmis olan bu proje sonucunda e-ticaret egitimi verilen kisilere sertifikalarini sunmak üzere bir aradayiz. Bu proje oldukça kiymetli bir proje. Il Ticaret müdürümüzün öncülügünde Sanayi Bakanligimiza, Yilmaz Baskanimizin öncülügünde SINDER’e ve üyelerine, Valiligimize ve bu projede emegi geçen tüm paydaslarimiza tesekkür ediyorum” dedi.

Ardindan açiklamalarda bulunan Sinop Belediye Baskani Baris Ayhan, "Burada öncelikle bir hakki teslim etmemiz gerektigini düsünüyorum. Sinop Is Insanlari Dernegi ilimizde son kurulan derneklerden bir tanesi. Kurulali daha 2 yil kadar olmusken Sinop’un is dünyasini bir araya getirmeyi basardilar. Bu anlamda basta Sayin Baskan Yilmaz Öz ve ekibine tesekkür ediyorum. Gerçekten STK’lar bizim için çok önemli. Sinop’un STK’lar konusunda çok ciddi bir yatkinligi var. Ilimizde benim bildigim kadariyla 300’ün üzerinde benzer derneklerimiz var. Tabii, bunlarin içinde çok aktif olanlar var, olmayanlar var. Bence bugün en aktif olan derneklerimizden bir tanesinin etkinligindeyiz. Üzerinde çalisilan bu proje bence çok kiymeti bir proje. Özellikle ticaretteki degisim ve gelisim karsisinda mutlaka bizim de entegrasyonu saglamamiz noktasinda basarili bir proje. Biz yillardir Sinop’ta is dünyasi ticareti konusurken, Sinop’un pazara uzakligindan, rekabetçi dezavantajligimizdan bahsederdik. Yani Sinop’ta ürettigimiz ürünleri pazarlama noktasinda, özellikle büyük kentlere pazarlama noktasinda bir dezavantajimiz oldugunu hep konusurduk. Ama dünya artik öyle bir noktaya geldi ki dünya her geçen gün biraz daha küçülüyor. Dünyanin bir ucuna daha ulasmak artik dakikalarla, saniyelerle ölçülüyor. Bu anlamda özellikle son dönemde ve yasadigimiz pandemi ile birlikte hepimizin en çok konustugu konulardan bir tanesi e-ticaret oldu. Bu anlamiyla bu farkindaligi ortaya koyan ve hayata geçirdikleri proje ile bizim de farkindaligimizi artirdiklari için basta baskan ve dernegimizi kutluyorum. Umuyorum ki bu e-ticaret projesinden yararlanan arkadaslarin açtigi yeni ticarethanelere sahit olacagiz. Bu da bizim için ayri bir gurur vesilesi olacak” ifadelerine yer verdi.

Programda son olarak söz alan SINDER Baskani Yilmaz Öz ise “Sinop Is Insanlari Dernegi SINDER olarak ilk projemizi üyelerimizin ve bu alanda faaliyet göstermeyi planlayan tüm halkimiza katki saglayacak ’SINDER E-Ticaret Kullaniminin Gelistirilmesi Egitim Projesi’ 7 Haziran 2022 tarihinde Sivil Toplumla Iliskiler Müdürlügü kanaliyla, Içisleri Bakanligina sunulmus olup 5 Ekim 2022 tarihinde bakanlik ve valilik tarafindan onaylanmistir. Bu proje kapsaminda ilimizde 140 kisiye haftalik 24 saat olmak üzere Ticaret Müdürlügünün organizesi ile çalismalar tamamlanmistir. Kurs bitiminde kursa katilanlara Katilim Belgelerini vermek için bir araya gelmis bulunmaktayiz” diye konustu.

Kaynak: İHA