Hatay'da YKS'de Küpe Ve Piercing Telasi

Depremin en büyük yikici etkiyi yaptigi Hatay’da YKS’nin ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi heyecani basladi. Iki kiz ögrencinin küpe ve piercing çikarma heyecani kameraya yansirken, bir ögrenci ise son anda kosarak sinava yetisebildi.

Hatay'da YKS'de Küpe Ve Piercing Telasi
6 Subat Kahramanmaras merkezli depremlerin en büyük yikimi yaptigi Hatay’da da Yüksek Ögretim Sinavi’nin ilk oturumu basladi.

Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’na (YKS) girmek isteyen ögrencilerin sabahin erken saatlerinde aileleriyle sinava girecekleri merkezlerin yollarini tuttu.

Mustafa Kemal Üniversitesinde YKS’nin ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) için sinava girecek ögrenciler binalara giris yapti. Giris belgesi gösterip, üzerleri aranan ögrenciler salonlara alindi. Bir kiz ögrenci küpesini ailesinin destegiyle güçlükle çikarabildi. Bir kiz ögrenci de burnundaki piercing nedeniyle zor anlar yasadi. Sinava dakikalar kalmasi nedeniyle panik yasayan ögrenci, yaklasik 3 dakikalik çabasinin ardindan piercingini çikarabildi. Aileleriyle vedalasan ögrenciler duygusal anlar yasadi. Bir kiz ögrenci ise kapilar kapanmak üzereyken son anda kosarak salona girebildi. Veliler üniversite yerleskesinde çocuklarinin heyecanina ortak oldu.

"Hukuk istiyor"

Sinava giren Dilara Kara, “Çok çalismadim ama elimden geleni yapacagim. Umarim emeklerimin karsiligini alirim. Hukuk fakültesi istiyorum. Biraz heyecanliyim” ifadelerini yer verdi.

"Heyecanliyiz"

Iki oglunun sinavda ter döktügünü dile getiren Nirces Düzel, “Hayaller yüksek ama hazirlanamadilar. Hep çadirdaydik. Çadirda çalisma oldu. Oglum sinava girdi ama bana gelerek, ’Sallanti olursa anne disari çikarim’ dedi.

O stresle geldik. Biz de heyecanli ve panigiz. Iki oglum da hukuk okumak istiyor” dedi.



"Korkuyoruz"

2 oglu sinava giren Sezgin Emirbas, depremden kaynakli bir korku yasadiklarini belirterek, “Ögretmenlerimizin gayreti oldu, ellerinden geldigi kadar çalistilar. Bina içine girmelerinden dolayi bir korku var. Içeri girerlerken bile benim kalbim sikisti, korkuyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA