Erzincan'da YKS Heyecani Basladi

Erzincan’da Ölçme Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) tarafindan toplam 3 oturumda yapilacak olan Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nin (YKS) ilk oturumu 11 bin 360 adayin katilimiyla basladi.

Erzincan'da YKS Heyecani Basladi
Türkiye’de oldugu gibi Erzincan’da da 2 gün sürecek Yüksekögretim Kurumu Sinavi, toplam 3 oturumda yapilacak. ÖSYM takvimine göre 3,5 milyon adayin yarisacagi sinavin ilk oturumu Erzincan’daki ögrencilerin heyecaniyla basladi.

Sinava girecek ögrenciler kontrol noktasindan geçerek siniflarina yerlestirilirken, okullarin kapisinin önünde dua eden ve Kur’an-i Kerim okuyan veliler de heyecanli bir bekleyise geçti. TYT sinavina geç kalan bazi ögrenciler ise sinava girecekleri okula son anda yetisti. Polis ekipleri ise teyakkuz halinde yardim isteyen ögrencileri her yil oldugu gibi bu yilda sinava yetistirmeye çalisti.

Temel Yeterlilik Testi (TYT) adaylarina Türkçe’den 40, sosyal bilimlerden 20, temel matematikten 40 ve fen bilimlerinden 20 olmak üzere toplam 120 soru sorulacak ve 165 dakika süre verilecek.

Sinavin yapilacagi okullara kapilar saat 10.00 itibari ile kapanirken sonrasinda girislere izin verilmedi. Sinava girecek adaylarin aileleri ise saat 10.00 itibariyle okul bahçelerinden çikarildi.

Kentte sorunsuz bir sekilde baslayan sinav devam ediyor.
Kaynak: İHA