DENIB Ev Tekstili Sektörünü Danimarka Ve Isveç'te Tanitiyor

Denizli Ihracatçilar Birligi (DENIB), Danimarka ve Isveç’e olan ihracatini artirmak amaciyla 12-16 Haziran 2023 tarihleri arasinda Kopenhag ve Stokholm’de ev tekstili sektörüne yönelik olarak Ur-Ge yurt disi pazarlama programi düzenledi.

DENIB Ev Tekstili Sektörünü Danimarka Ve Isveç'te Tanitiyor


Ticaret Bakanligi’nin destekleriyle, Denizli Ihracatçilar Birligi tarafindan yürütülen Denizli Ev Tekstili Sektörü Yurt Disi Pazarlama Takimi, Uluslararasi Rekabet Gelistirme (Ur-Ge) Projesi çerçevesinde 14 Haziran tarihinde Kopenhag’da ve 16 Haziran tarihinde Stockholm’de ikili görüsmeler gerçeklestirildi.

Proje üyesi 9 firma ve 14 kisiden olusan heyet, Danimarka ve Isveç’in önde gelen satin alimcilariyla 150’nin üzerinde görüsme yapti.

Türkiye Cumhuriyeti Stokholm Büyükelçisi Yönet C. Tezel, Stokholm Ticaret Müsaviri Gökhan Örnek ve Kopenhag Ticaret Müsaviri Çagri A. Kale katilimci firmalari ziyaret ettiler. Firmalarla pazar hakkinda bilgilendirme ve degerlendirmelerde bulunarak, söz konusu programlarin basarili geçmesi temennilerini ilettiler.

Ayni zamanda toptan ve perakende merkezlerinin de ziyaret edildigi yurt disi pazarlama programlarina iliskin degerlendirmelerde bulunan DENIB Baskani Hüseyin Memisoglu, sunlari söyledi:

“Denizli olarak, 2022 yilinda Danimarka’ya ihracatimiz 50,9 milyon dolar, Isveç’e ihracatimiz ise 25,1 milyon dolar seviyesinde gerçeklesti. Yurt disi pazarlama programlarimiz kapsaminda, proje katilimcisi olan 9 firmamiz Danimarka ve Isveç’te 150’nin üzerinde görüsme yapti. Özellikle Avrupa ülkelerine yönelik düzenlenen programlarin yakin bir gelecekte karsimiza çikacak olan Sinirda Karbon Düzenlemesi Mekanizmasi kapsaminda önemli bir yeri bulunuyor. Avrupali alicilarin tedarikçilerden beklentileriyle ilgili olarak yüz yüze görüsmelerin oldukça faydali olacagini düsünüyorum.”

“Iskandinavya, potansiyeli yüksek bir Pazar”

Tekstil ve hazir giyim sektöründe kabul görmüs markalariyla ve kaliteye verdigi önemle bilinen Iskandinavya’nin Denizli için potansiyelin yüksek oldugu bir pazar oldugunu belirten Baskan Hüseyin Memisoglu, “Bu ülkelerde refah düzeyi yüksek, bu yüzden katma degeri yüksek ürünler öncelikli tercihleri oluyor. Ürünlerimizin kalite düzeyinin, bu ülkelerin tüketicileri için son derece tatmin edici oldugunu söylemek mümkün. Bu pazarlara olan ihracatimizin önümüzdeki dönemde, gerçeklestirdigimiz yurt disi pazarlama programlarin da destegiyle giderek artacagina inaniyorum. Denizli Ihracatçilar Birligi olarak, Ticaret Bakanligimizin da destegiyle yilin ikinci yarisinda da çesitli sektörlerimizin yurt disi tanitimlari için faaliyetlerimizi sürdürecegiz.” dedi.

Kaynak: İHA