Bayburt'ta YKS Maratonu Basladi

Bayburt’ta yaklasik bin 500 ögrencinin girdigi Yüksekögretim Kurumlari sinavi (YKS) saatlerin 10.15’i göstermesiyle basladi.

Bayburt'ta YKS Maratonu Basladi
Sinavin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) için ögrenciler içeride ter dökerken, disarida veliler günesin altinda Kur’an- Kerim okuyup, dualar ederek çocuklarini, yakinlarini beklemeye basladilar. Bir yil boyunca emek vererek sinava hazirlanan ögrenciler TYT sinavinda 165 dakikada 120 soruyu cevaplayacaklar. 3 oturum seklinde gerçeklesecek olan sinavda Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile Yabanci Dil Testi (YDT) yarin 18 Haziran’da yapilacak. Yarin 10.00’da yapilacak Alan Yeterlilik Testinde 160 soru için 180 dakika süre verilirken, son oturum olan Yabanci Dil Testi ise yarin saat 15.45’te yapilacak, 80 soru için ögrencilerin süresi 120 dakika olacak.

Heyecanli oldugunu söyleyen Muhammet Yasin Kocatürk isimli ögrenci, rakiplerine basarilar dileyerek, sinav saati için beklemeye basladi.

Kendini denemek için sinava girdigini söyleyen ve kardesiyle birlikte sinavda ter dökecek olan Hüseyin Çeker isimli vatandas, "Ögrenci kardeslerimizin yani sira kendimi denemek için sinava girdim. Yasimiz biraz geçti ama yine de sinava basvurdum. Özellikle sinavda da kardesimle yarisacagiz. Herkese basarilar diliyorum, hakkimizda hayirlisi olsun" dedi.

Çocugu sinava girecek olan Ahmet Çaliskan isimli bir diger vatandas, sinava hazirlanma sürecinde çocuguyla birlikte yogun bir sinav hazirlik sürecini yasadigini ifade ederek, "Çocuklarimiza basarilar diliyorum. Benim çocugum da sinava giriyor. Iyi hazirlandi, aslinda biz de onunla birlikte hazirlandik, öyle söyleyebilirim. O yüzden ayni heyecani onunla birlikte yasiyoruz. Allah yardimcilari olsun, tüm çocuklarimiza basarilar diliyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA