Ardahan'da Üniversite Adaylarinin YKS Heyecani

Ardahan’da Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’na (YKS) giren ögrenciler sinav heyecani yasadi. Sinav günü sehir içi dolmuslarinin çalismamasi ise velilerin tepkisine neden oldu.

Ardahan'da Üniversite Adaylarinin YKS Heyecani
Ardahan’da Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’na (YKS) giren ögrenciler sinav heyecani yasadi. YKS’nin ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) dolayisiyla sinav yerlerine gelen ögrenciler, kontrollerin ardindan okullara alindi. Ögrenciler sinavda ter dökerken, disarida ise aileler çocuklarinin heyecanina ortak oldu. Bazi veliler ise sehir içi dolmuslarinin çalismamasi nedeniyle son anda çocuklarini sinava yetistirdiklerini belirterek, sinav günü sehir içi dolmuslarinin çalismamasina tepki gösterdi.

Sehir içi dolmuslarinin çalismadigina tepki gösteren Sevgi Toksöz, iki çocugunu sinava getirdigini fakat sehir içi dolmuslarinin sinav günü çalismadigini belirterek, polislerin yardimiyla sinav saatine yetisebildiklerini söyledi.



Toksöz, "Bugün iki çocugumu üniversite sinavina girmek için sinava getirdim. Sehir içinde onlarca insan dolmus bekliyordu ama dolmus gelmedi. Benim imkanim yoktu ve polislerden yardim istedik; onlar bizi sinav yerine getirdi. Ben kendi imkanlari ile çocuklarini okutan birisiyim. Bugün bu dolmuslar çalismayacaksa ne zaman çalisacak? Bunun çaresine yetkililerin bakmasini istiyorum" dedi.

Çocugu sinava giren Ufuk Ürker ise çocuklarini sinava getirdigini söyleyerek, "Bugüne kadar verdigimiz emeklerin karsiligini insallah bugün almak istiyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA