Ardahan'da Sap Alarmi

Ardahan il genelinde artis gösteren sap hastaligi sebebiyle 99 köy karantinaya alindi.

Ardahan'da Sap Alarmi
Ardahan’da Sap virüsü alarmi verildi.

Hayvan hareketlerini önlemek amaciyla Ardahan Canli Hayvan Pazari da geçici süreligine kapatildi. Hastaligin önlenmesi amaciyla canli hayvan pazari ile 99 köyde karantina uygulamasi baslatildi. Valilikten yapilan açiklamada; kent genelinde son günlerde sap hastaliginin artis gösterdigi, hastaligin büyükbas hayvanlarda oldukça agir seyrettigi belirtildi.

Verim kaybina neden olan hastaligin yayiliminin önlenmesi amaciyla bazi tedbirlerin alindigi ifade edilen açiklamada, "Tarim ve Orman il ile ilçe müdürlüklerine gelen ihbarlarin titizlikle degerlendirilmesi, alinan numunelerin hizli bir sekilde Sap Enstitüsü Müdürlügü’ne gönderilmesi saglanmistir. Ilimiz merkeze bagli 37, Göle’de 38, Hanak’ta 20, Damal’da 4 olmak üzere toplamda 99 köye karantina islemi uygulanmistir. Ayrica hayvan sagligi ekiplerimizin saglik tarama faaliyetleri devam etmektedir" denildi.

Açiklamada ayrica, 500 litre dezenfektan dagitimi yapildigi ve hayvan hareketlerini önlemek amaciyla Ardahan Canli Hayvan Pazari’nin da geçici süreligine kapatildigi belirtildi.
Kaynak: İHA