Adaylar YKS'de Veliler Disarda Ter Döktü

Eskisehir’de Ölçme Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) tarafindan düzenlenenYüksekögretim Kurumlari Sinavi’nin (YKS) ilk oturumuna katilan ögrenciler salonlarda ter dökerken, veliler sinava giren adaylar kadar heyecan yasadi.

Adaylar YKS'de Veliler Disarda Ter Döktü
Tüm Türkiye’de oldugu gibi Eskisehir’de de Temel Yeterlilik Testi binlerce adayin katilimiyla saat 10.15 itibariyle basladi.

2 saat 45 dakika sürecek sinava girecek adaylar sinav merkezlerine sabahin erken saatlerinden itibaren gelerek bina önlerinde beklemeye basladi.

Velileri ile birlikte sinava girecegi okulun bahçesine gelen adaylarin heyecanli oldugu görüldü.

Sinavin yapilacagi bina girislerinde kuyruk olusturan adaylar görevli polisler tarafindan sinava giris belgeleri ve T. C. Kimlik karti kontrolünün ardindan sirayla sinav salonlarina alindi. Bazi adaylarin sinav merkezlerine girisin son buldugu saat 10.00’dan saniyeler önce son anda kosarak sinava yetistigi gözlemlendi.

Ailelerin de adaylar kadar stresli olmasi gözlerden kaçmadi. Bazi veliler sinavin uygulanacagi okullarin giris kapisinin kapanmasiyla okul disina çikarak YKS’de ter döken ögrenciler için dualar okudu. Veliler YKS’ye giren ögrencilerin 2 yildir koronavirüs pandemisinin ardindan sinava hazirlanma sürecinde zorlandigini belirtti.

YKS’ye hazirlik sürecinde ögrencilerle birlikte sinava hazirlandiklarina vurgu yapan veliler, sinav sonunda hazirliklarinin meyvesini almak istediklerini söyledi.



“Bu 9 aylik süreçte biz de onunla beraber hazirlandik”

Sinava giren oglu için Bilecik’in Bozüyük ilçesinden gelen Mustafa Kemal Kutluer, 9 aylik süreçte sinava ogluyla birlikte hazirlandiklarini dile getirdi. Veli olarak ögrencilerden daha heyecanli olduklarini aktaran Kutluer, “Ögrencimiz burada sinava girecegi için Bozüyük’ten geliyoruz. Artik hayirlisiyla sinavda bir seyler yaparsa diye bekliyoruz. Bizler veliler olarak ögrenciden daha çok heyecanliyiz. Bu 9 aylik süreçte biz de onunla beraber hazirlandik. Tüm hareketlerimizi ona göre ayarladik. Insallah bugün ve yarin bunun meyvesini alacagiz. Ögrencimizin ismi Kerem Kutluer, esit agirlik seçti ve psikoloji bölümü istiyor. O da sinav sebebiyle çok gergin ve heyecanli. Özellikle son hafta stres durumu bayagi bir arttigi için onu yatistirmaya çalistik. Benim meslegim de ögretmenlik oldugundan teskin etmeye çalistik ama bakacagiz artik. Kendi ögrencimizi, kendi çocugumuzu sinava hazirlamak çok daha farkli bir his. Baba ögretmen olsa da genelde kendi ögretmenini daha çok dinliyor. Biz de her zaman ona uymaya çalistik, yapacagi seyleri söyledik. Insallah sinavda basarili olur” diye konustu.



“Ablasi da üniversite okuyor, aslinda bu benim ikinci heyecanim”

Sinava giren Özge Cihan adli ögrenci ile ikinci kez sinav heyecani yasadigini belirten Fatos Cihan ise bütün adaylarin basarili olmasini dileyerek, “Bugün kizim sinava girdi, çok heyecanliyiz. Ablasi da üniversite okuyor, aslinda bu benim ikinci heyecanim. Yani heyecanlar bitmiyor, ayni heyecani bunda da yasiyorum. O da çok heyecanliydi. Insallah bütün evlatlarimiz basarili olsunlar. Allah zihin açikligi versin onlara. Heyecanlarini yensinler, hepsi çok güzel yerlere gelsinler. Vatanimiza, milletimize hayirli evlatlar olsunlar. Kizimin ismi Özge Cihan, kendisi Eskisehir Osmangazi Üniversitesi Dis Fakültesi’ne gitmek istiyor. O da ablasi gibi saglik sektörüne ilgi duyuyor. Belki eczacilik da olabilir ama disçiligi daha çok istiyor. 2 yillik pandemi sürecinde çocuklarimizin egitim süreci aksadigi için bir anda tekrardan derslerine adapte olmamalari, okulu ve dershaneyi ayni anda yürütmeleri onlar için yorucu oldu. Çünkü evdeki geçirdikleri o uzun süreçten sonra tekrardan bu aliskanliklari edinmeleri gerekiyordu. Ama çok sükür bunu da atlattilar” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA