DPÜ'de Uluslararasi Projeler Zirvesi

Kütahya Uluslararasi Projeler Zirvesi, “Kütahya’nin Uluslararasi Proje Paydaslari Bir Araya Geliyor” basligiyla Kütahya Valiligi, Kütahya Belediyesi, Kütahya Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) ve Zafer Kalkinma Ajansi is birligiyle gerçeklestirildi.

DPÜ'de Uluslararasi Projeler Zirvesi
Güzel Sanatlar Fakültesi Ahmet Yakupoglu Amfi’sinde düzenlenen etkinlige Rektör Prof. Dr. Kazim Uysal, Kütahya Vali Yardimcisi Mustafa Güney, Kütahya Belediye Baskan Yardimcisi Abdullah Damci, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hasan Göçmez, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekani Prof. Dr. Levent Mercin, Zafer Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Veli Oguz ve personelin yani sira çok sayida davetli katildi.



“Türkiye’de proje kültürü maalesef olusmadi”

Zirvenin açilisinda yaptigi konusmada Türkiye’de proje kültürünün henüz olusmadigini söyleyen Rektör Prof. Dr. Kazim Uysal,” Bu sadece Kütahya için degil ülkemiz için bir eksikliktir. Oysa bu kültürün olusmasina öncülük edecek yerler üniversitelerdir. Kütahya’ya bizim öncülük etmemiz lazim. Bu sebeple bu proje zirvesini gerçeklestiriyoruz. Umarim çok verimli olacak. Kütahya’da bir proje kültürü olusturmak istiyoruz. Hem diger kurumlarin tecrübelerinden yararlanmak hem de kendi tecrübelerimizi diger kurumlara aktarmak için bir araya gelmis bulunuyoruz. Bunu devam ettirmek arzu ediyoruz. Kütahya’ya daha fazla uluslararasi proje kazandirmak istiyoruz. Bu duygu ve düsüncelerle hepinize tesekkür ediyor, saygilar sunuyorum” dedi.

Rektör Uysal’in ardindan söz alan Zafer Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Veli Oguz,” Zafer Kalkinma Ajansi olarak biz ülkemizin kalkinma hedefleri çerçevesinde 2010 yilindan bu yana çalismalar yürütmekteyiz. Geçtigimiz 13 yillik süreçte gerek ajansin gerek ulusal ve uluslararasi projelerle bölgemizi ve ülkemizin kalkinmasina önemli katkilarda bulunduk. Kuruldugumuzdan bu yana destek programlari çerçevesinde büyük bir kaynak aktarimi gerçeklestirdik. Is birliklerinin güçlendirilmesi ve yeni is birliklerinin gelistirilmesi açisindan bugün gerçeklestirilen zirvenin oldukça kiymetli oldugunu düsünüyorum. Bu tür çalismalarin her yil kendini katlayarak devam etmesinin önemli oldugunu söylemek istiyorum. Zirvenin tüm katilimcilar için faydali geçmesini ümit ediyor saygilar sunuyorum” dedi.

Kütahya Belediye Baskan Vekili Abdullah Damci zirvede yaptigi konusmada,” Tüm kurumlarin uluslararasi proje deneyimlerini paylasacagi bu zirvede yeni is birliklerinin kurulmasini diliyorum. Çok degerli projeler gelistirdigimiz dolu dolu 4 yil geçirdik. Kütahya Belediye tüm kurumlarla projeler yürütmek için her daim is birligine açiktir. Vatandasimizdan gelen her türlü talebe kulak veriyoruz. Sehrimize deger katacak projelerimizi kamuoyuyla paylasarak gerçeklestirmeye çalistik. Bizimle birlikte çalisan tüm kurumlara tesekkür ediyorum. Bundan sonraki is birliklerimiz de devam edecektir. Hedefledigimiz, istedigimiz, arzuladigimiz bir Kütahya olmasini temenni ediyoruz. Zirvenin hayirli olmasini diliyor, saygilar sunuyorum” diye konustu.

Zirvenin Kütahya’ya hayirli olmasini dileyen Kütahya Vali Vekili Mustafa Güney, “ Bu zirveyi düzenleyen basta Rektörümüz Prof. Dr. Kâzim Uysal olmak üzere emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Ögr. Gör. Mustafa Kemal Sen moderatörlügünde gerçeklesen etkinlikle Kütahya Valiligi görevlisi Uzman Esra Kaya, Kütahya Belediyesi görevlisi Serife Acar ve Doç. Dr. Muhammed Yunus Sisman konusmaci olarak katildi.

Konusmacilar kendi kurumlarinin da yaptigi proje islerinden de bahsettikten sonra sunumlariyla katilimcilari bilgilendirdiler ve gelen sorulari cevaplandirdilar.
Kaynak: İHA