Dron Ile Sinek Öldürüyorlar
Balikesir’in Ayvalik ilçesinde, Ayvalik Belediyesi sivrisinek ve larva sorununun çözümü için dronlarla da mücadele gerçeklestiriyor. Gece gündüz ilaçlama araçlari ve personeliyle ilaçlama yapan Ayvalik Belediyesi, sivrisinekle mücadelede tüm imkanlarini seferber etti. Dronla ilaçlamada ilk gün Nikita Deresi, Sarimsakli ve Badavut’taki durgun sular ve sulak alanlar ilaçlandi.

“Farkli yöntemler deniyoruz”
Ayvalik Belediye Baskan Mesut Ergin, Ayvalik’in yapi itibariyle sivrisinekle mücadelenin kolayca yapilabilecegi bir yer olmadigini belirterek, geride kalan üç yilda sivrisinekle mücadelenin nasil yapildiysa bu yil da ayni sekilde sürdürüldügünü söyledi.
Baskan Ergin, “Ama buna ragmen iklim degisikligine bagli olumsuz kosullar nedeniyle sivrisinegin bu yil Ayvalikli hemsehrilerimizi rahatsiz ettigini gördük. Bu yüzden, bu yil standart yogun mücadelenin yaninda farkli yöntemler de deniyoruz. Sivrisinek üreten dereler, su birikintileri ve tüm noktalar temizleniyor, ilaçlaniyor fakat üzerinde ilaçlama yapilamayan bölgelere ulasmak için de dron temin ettik. Dron araciligiyla ilaçlama yapilmayan yer kalmiyor. Ümidimiz odur ki bu yil da bu sorun ortadan kalkacak. Bunun için çalisiyoruz. En etkili ilaci alip, sinekle mücadeleyi en iyi sekilde yapmaya çalisiyoruz. Bütün birimlerimiz bu konuda teyakkuzda” dedi.
“Larva dönemi farkli aylara yayildi”
Bu yil da 12 ay boyunca sivrisinekle mücadelenin yogun yapildigini kaydeden Baskan Mesut Ergin, “Biz neredeyse her gün ilaçlama yaptik. Eskiden larva dönemi Mart ayinin sonu Nisan basi olurdu. Mart ayinda ciddi mücadele edilip, larva imha edildiginde sinek az olurdu. Ama bu yil uzmanlardan da aldigimiz bilgi dogrultusunda degisen iklim kosullari tüm ülkede bunu etkilemis durumda. Larva dönemi farkli aylara yayildi. Bu nedenle sivrisinekle mücadele de zorlasti. Onun için biz de bu yil da daha fazla çalisiyoruz. Daha etkili ilaçlarla mücadeleye devam ediyoruz” diye konustu.
