Ecogreen Enerji, BM Kadinin Güçlenmesi Prensiplerinin Imzacisi Oldu

Türkiye’nin günes enerjisi, biyogaz ve biyokütleye dayali lisansli enerji santrali portföyüne sahip tek sirketi olan Ecogreen Enerji, Birlesmis Milletler Kadinin Güçlenmesi Prensiplerinin (WEPs) imzacisi oldu.

Ecogreen Enerji, BM Kadinin Güçlenmesi Prensiplerinin Imzacisi Oldu


Ecogreen Enerji, sürdürülebilir bir toplum için cinsiyet esitligi ve kadinlarin güçlenmesini destekleme konusundaki sorumlulugunun bir parçasi olarak Birlesmis Milletler Küresel Ilkeler Sözlesmesi (UN Global Compact) ve Birlesmis Milletler Toplumsal Cinsiyet Esitligi ve Kadinin Güçlenmesi Birimi (UN Women) ortakliginda olusturulan Birlesmis Milletler Kadinin Güçlenmesi Prensiplerini (Women’s Empowerment Principles - WEPs) imzaladi.

Nitelikli bir kalkinma için kadinlarin ekonomiye aktif katilimlarinin büyük önem tasidigini vurgulayan Ecogreen Enerji Holding Genel Müdürü Cem Göçmen, “Cinsiyet ayrimciligina son vermek ve her alanda adil bir çalisma ortamini olusturmak, sirketimizin ilk öncelikleri arasinda yer aliyor. Daha önce bu konulardaki hassasiyetimizi hayata geçirebilmek için Birlesmis Milletler Küresel Ilkeler Sözlesmesi’ni imzalamistik. Simdi de BM Kadinin Güçlenmesi Prensipleri’ni imzalayarak, cinsiyet esitligine olan güçlü bagliligimizi önceligimize aliyor, sirketimizde kadinlarin isgücüne katilimlarini artirarak çalismalarimizi bu hedef dogrultusunda gerçeklestirmeyi taahhüt ediyoruz’’ dedi.



Kadinin Güçlenmesi Prensipleri hakkinda

Kadinin Güçlenmesi Prensipleri (WEPs), UN WomenveUN Global Compactortak inisiyatifi olarak, is dünyasi, sivil toplum kuruluslari, üniversiteler, yerel yönetimler ve kamu kurumlari ile BM temsilcilerinden olusan çok paydasli bir grubun çalismasi ve müzakereleri ile gelistirildi. 7 temel prensipten olusan WEPs, özel sektörün toplumsal cinsiyet esitligine yönelik mevcut çalismalarini güçlendirmesine, kurumsal politikalar ve programlar gelistirmesine, mevcut çalismalarini, temel göstergelerini ve raporlama uygulamalarini analiz etmesine katkida bulunmayi hedefliyor.

WEPs’in 7 temel prensibi asagida basliklardan olusuyor:

Toplumsal cinsiyet esitligi için üst düzey kurumsal liderlik saglanmasi

Tüm kadin ve erkeklere is yasaminda adil davranilmasi, insan haklarina ve ayrim yapmama ilkesine saygi gösterilmesi; bu ilkelerin desteklenmesi

Tüm kadin ve erkek çalisanlarin saglik, güvenlik ve refahinin saglanmasi

Kadinlarin egitim, kurs ve profesyonel gelisim olanaklarinin desteklenmesi

Kadinlarin güçlenmesi için girisimci gelisimi, tedarik zinciri ve pazarlama yöntemlerinin uygulanmasi

Toplumsal girisimler ve savunuculuk çalismalariyla esitligin tesvik edilmesi

Toplumsal cinsiyet esitligine iliskin elde edilen basarilarin degerlendirilmesi ve halka açik raporlanmasi
Kaynak: İHA