Asik Veysel Sivas'ta Anildi

Sivas Selçuk Ortaokulu, Il Milli Egitim Müdürlügünce hayata geçirilen HEDEF Projesi kapsaminda Asik Veysel’i Anma ve Sampiyonlar Günü kutlama programi düzenledi.

Asik Veysel Sivas'ta Anildi
Muhsin Yazicioglu Kültür Merkezinde düzenlenen programa Il Milli Egitim Müdürü Ergüven Aslan, Il Kültür ve Turizm Müdürü Teoman Karaca, Il Milli Egitim Sube Müdürü Hülya Bozbiyik, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Sube Müdürü Hasan Yildirim, ögretmen, ögrenci ve veliler katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan programda Okul Müdürü Ibrahim Kiliç açis konusmasi gerçeklestirdi.

Konusmanin ardindan Asik Veysel Satiroglu’nun vefatinin 50. yil dönümü ve "Asik Veysel Yili" dolayisiyla müzik dinletisi gerçeklestirildi.

Ingilizce Ögretmeni Yasemin Sögütçü Çakmak ve Müzik Ögretmeni Burak Ziya Çakmak ünlü ozanin eserlerini seslendirdi. Daha sonra ögrenciler tarafindan piyano ve keman dinletisi gerçeklestirildi.

Müzik dinletisinin ardindan 2022-2023 egitim-ögretim yilinda çesitli alanlarda derece elde eden ögrencilere basari belgesi takdim edildi. Ögrencilere belgelerini protokol üyeleri takdim etti.
Kaynak: İHA