Yurtta Hava Durumu

Yapilan son degerlendirmelere göre, ülke genelinin parçali ve çok bulutlu, Akdeniz’in iç kesimleri, (Eskisehir hariç) Iç Anadolu, Orta ve Dogu Karadeniz, Dogu Anadolu, Güneydogu Anadolu’nun kuzey ve dogusu ile Afyonkarahisar, Karabük ve Kastamonu çevrelerinin saganak ve gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlügünden alinan tahminlere göre yagislarin; ögle saatlerinden sonra Iç Anadolu’nun dogusu, Orta ve Dogu Karadeniz’in iç kesimleri, Çankiri, Kirikkale, Ardahan ve Kars çevreleri ile Ankara’nin dogu ilçelerinde yerel kuvvetli olmasi bekleniyor.

Hava sicakliginin Iç Ege’de 2 ila 4 derece artacagi, diger yerlerde önemli bir degisiklik olmayacagi ve yurt genelinde mevsim normalleri civarinda seyredecegi tahmin ediliyor. Rüzgarin ise genellikle kuzeyli, Akdeniz kiyilari ile dogu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette esmesi ediliyor.

Bazi illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sicakliklari ise söyle:

Ankara: Parçali ve çok bulutlu, aralikli ve yerel olmak üzere saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 25 (Yagislarin, ögle saatlerinden sonra dogu ilçelerinde kuvvetli olmasi bekleniyor.)

Istanbul: Parçali ve az bulutlu 24

Izmir: Parçali ve az bulutlu 29

Adana: Parçali ve çok bulutlu, ögle saatlerinden sonra iç kesimleri saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 21

Antalya: Parçali ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu 29

Samsun: Parçali ve çok bulutlu, ögle saatlerinden sonra saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 22

Trabzon: Parçali ve çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra aralikli ve yerel saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 23

Erzurum: Parçali ve çok bulutlu, aralikli ve yerel olmak üzere saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 17

Diyarbakir: Parçali ve çok bulutlu, ögleden sonra ve aksam saatlerinde yerel saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 32
Kaynak: İHA