THY'den Intihar Açiklamasi

Türk Hava Yollari (THY) intihar eden eski bir çalisani hakkinda çikan iddia ve paylasimlarla ilgili açiklamada bulundu. Yapilan açiklamada Ömer Koray Özbay isimli çalisanin iddialariyla ilgili olarak "Sirketimizin ilgili birimlerince incelenmekte olup, konu titizlikle takip edilmektedir" bilgisine yer verildi.

THY Basin Müsavirligince, çalismak için gittigi Japonya’da intihar ederek hayatina son veren eski çalisani Ömer Koray Özbay hakkinda çikan iddialara iliskin açiklama yapti.

THY tarafindan yapilan yazili açiklamada, “Internet ve sosyal medya mecralarinda ortakligimiz istiraklerinden TGS’de (Turkish Ground Service) görev yapmis ve 2019 yili Mart ayinda kendi istegiyle görevinden ayrilmis Ömer Koray Özbay hakkinda çikan iddia ve paylasimlar, sirketimizin ilgili birimlerince incelenmekte olup, konu titizlikle takip edilmektedir” bilgisine yer verildi.

Paylastigi videonun ardindan intihar etmisti

Uzun yillar çalistigi Türk Hava Yollari’nin yer hizmetleri sirketi Turkish Ground Services’te baski görüp haksizliga ugradigini söyleyen Ömer Koray Özbay sosyal medyaya bir video yükleyip intihar etmisti. Paylastigi videoda yasadigi durumu anlatan Özbay, çalistigi kisiler hakkinda çarpici iddialarda bulunmustu. TGS Istanbul istasyonunda uzun yillar çalistiktan sonra yine THY’ye hizmet veren sirket için çalismak üzere kendisine yapilan öneri dogrultusunda Japonya’nin baskenti Tokyo’ya gittigini belirten Özbay, yasadigi haksizliklara dayanamadigini aktararak THY’de Tokyo Istasyon Müdürü olarak görev yapan Serkan Gündüz adli kisinin sistematik baskisina maruz kaldigi iddiasinda bulunmustu.
Kaynak: İHA