Özel Ögrencilere Bisikletli Terapi

DÜZCE – Düzce Özel Egitim Meslek Okulunda egitim gören ögrenciler hem meslek ögreniyor hem de okulun bahçesinde bisiklete binerek gelisimlerine katki sagliyorlar.

Özel Ögrencilere Bisikletli Terapi
Düzce’de özel ögrencilerin hayatlarini idame ettirmeleri için çesitli meslek dallarinda egitim veren Düzce Özel Egitim Meslek Okulu farkli metotlarla ögrencilerinin gelisimlerine katki sagliyor. Bu çerçevede Düzce Ticaret Odasi, Düzce Il Özel Idaresi, Düzce Gazeteciler Cemiyeti, Beyazay Dernegi, Düzce Bisileklet Federasyonu il temsilciligiyle isbirligi yaparak okulda egitim alan ögrenciler bisiklete binerek hem eglenceli vakit geçiriyorlar, hem de gelisiyorlar.

Proje çerçevesinde isbirlikçi kurumlarin bagisladigi bisikletleri ögrenciler beden egitimi dersinde ve bos zamanlarinda kullanabilecek.

Bisiklet bagisinda bulunan Düzce Ticaret ve Sanayi Odasi Meclis Baskani Tanju Acar, “Hocalarimiz çocuklarimizin bedensel gelisimi için bisiklet binmelerinin faydali olacagini söylüyor. Bu anlamda biz de arkadaslarimizla destek vermek için buradayiz. Elimizden geldigi kadar destek olmaya çalisiyoruz. Çocuklara bisiklet getirdik, çok mutlular ve heyecanlilar” dedi.

Okul Müdürü Gamze Derdiyok ise özel çocuklarin spor yaparak kisisel gelisimlerini daha fazla gelistirdigini belirterek, ”Spor çocuklarimizin da gelisimine çok faydali. Birçok spor dalinda kulübümüz var. Bisiklet de bunlardan birisi. Destekçilerimize çok tesekkür ediyoruz. Çocuklarimiz çok mutlu oldular. Hem beden egitimi dersinde hem de spor faaliyetlerimizde gezilerimizde kullaniyoruz. Onlar da mutlu oluyorlar” ifadelerinde bulundu.

Düzce Gazeteciler Cemiyeti Baskani Islam Keles sosyal projelerde her zaman yer almaktan mutlu olduklarini belirterek “Kardeslerimizin hayatini kolaylastirmak için elimizden gelen gayreti gösteriyor olmaliyiz. Bu tarz sosyal sorumluluk projelerinin sayisini arttirmadiniz inanin bu bizim için çok kolay. Biz cemiyet olarak bu tarz insani projelerin her zaman yaninda olacagiz tesekkür ederim” seklinde konustu.

Bisiklet Federasyonu Düzce Il Temsilcisi Selim Cicü amaçlarinin gönüllü olarak herkese bisiklete bindirmek oldugunu isaret ederek “Onlarin engellerine biz takilmamaniz gerekiyor. Aslinda biz engel olmadikça onlar zaten engelleri kaldirmis durumdalar. O yüzden engelleri asmak için hareket, hareket için bisiklet diyoruz ve herkesi bisiklet sürmeye davet ediyoruz” dedi.

Bisiklete uzun zamandir bindigini söyleyen özel ögrenci ise bisiklete bindiginde büyük keyif aldigini söyledi.



Etkinlige katilanlar özel çocuklarla birlikte bisiklete bindi. Bisiklet sürmekte zorlanan çocuklar ise tandem (ikili) binerek güzel bir gün geçirdiler.
Kaynak: İHA