Nedim Tarhan Kitapligi Açildi

Mezitli Belediye Baskani Neset Tarhan tarafindan merhum agabeyi Nedim Tarhan adina olusturulan koruluga kitaplik konuldu.

Nedim Tarhan Kitapligi Açildi
Çok sayida meclis üyesi, mahalle muhtari, sivil toplum örgütü temsilcisi ve vatandas, emek ve demokrasi mücadelesinin sembol isimlerinden birisi olan Nedim Tarhan adina yapilan kitaplikta bir araya geldi. Açilista konusma yapan Baskan Tarhan, “Merhum agabeyim 1947 dogumluydu. Adana’da 30 yasinda milletvekili oldu. Iktisat mezunuydu ve ögretmenlik yapiyordu. Genç yasta milletvekili oldu ama 1980 olaylariyla birlikte bazi arkadaslariyla cezaevi dönemi basladi.

Ayni zamanda Türkiye Baris Dernegi genel baskan yardimcisiydi. Üç buçuk yil cezaevinde kaldi. Sonra beraat etti. Mücadelesinden asla vazgeçmedi” dedi.

Nedim Tarhan Korulugunda olusturulan kitaplikta vatandaslarin bagisladigi kitaplar da yer aldi. Kitap okumanin önemini vurgulayan Baskan Tarhan, “Bana gelen kitaplari da buraya bagisladim. Vatandaslarimiz istedigi zaman buraya gelip kitaplari okuyabilir. Insanlarimiza okuma aliskanligini kazandirmamiz lazim. Çok az kitap okuyoruz. Avrupa’ya göre çok gerideyiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA