Marmaris'te Turizm Hareketliligi Basladi

Dünya’nin ve Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinin basinda gelen Mugla’nin Marmaris ilçesinde genel seçim sürecinde yavaslayan rezervasyonlar, Haziran ayi itibari ile tekrar yükselise geçti.

Marmaris'te Turizm Hareketliligi Basladi


Havalarin isinmasiyla birlikte turizm beldelerinde de sezon hareketliligi baslarken, dogasi, denizi, eglence aktiviteleri ve güvenli turizm belgeli otelleri ile popüler tatil yerleri arasinda yer alan Marmaris’te de rezervasyonlar Haziran ayi itibariyle yükselise geçti. Sezonun çok daha hareketli devam edecegini umut ettiklerini belirten turizmciler ise sezona hazir olduklarini belirttiler.

Ilçede 12 ay boyunca turizm faaliyetlerini sürdüren bes yildizli bir otelin yöneticilerinden Ümit Kizil "15 Mart itibari ile sezonu açmistik, biz normalde sürekli açik olan bir tesisiz. 2023 seçim sürecinde bir belirsizlik yasanmisti ancak doluluk oranlarimiz simdi yüzde 60-70’leri bulduk. Artik bundan sonraki dönemde full olmasini bekliyoruz." diyerek Marmaris’in sadece otelleri ve gece hayati eglenceleri ile degil, dogasi, yemek kültürü ve koylarda açilan tesisleri ile de görülmesi gerekken bir kent olduguna dikkat çekti.

"Deprem, turizm sezonunu geciktirdi"

Marmaris’te butik otel isleten Ayse Nurdan Aras, deprem nedeniyle bu yil turizm sezonunun geciktigini belirterek "Depremden sonra depremzedeleri agirladik. 1 Nisan itibariyle turizm kapsaminda misafirlerimizi beklemeye basladik. Lakin depremzedelerin burada olmasi ve seçimler dolayisiyla turizm sezonu gecikmeli olarak basladi.

Buna ragmen küçük isletmeler olarak da sezon hazirliklarimizi tamamladik" diye konustu.

Bazi olumsuzluklara ragmen Marmaris’te turizm sezonunun erken basladigini ve 17 Mart itibariyle Ingiltere’den Dalaman’a turistleri tasiyan uçak inerek turistlerin otellere giris yaptigini belirten Marmaris Ticaret Odasi Baskani Süleyman Mutlu Ayhan "Nisan ayi sonu itibariyle Marmaris ilçe tarihindeki en yüksek doluluk oranlarini yakaladik. Mayis ayindaki seçimlerden dolayi bekledigimiz düsüsü yasadik. Ancak rezervasyonlarda Haziran ayindan itibaren yükselis trendine girdik" dedi.

"Sadece Dalaman’a Kasim ayina kadar 2 milyon turist inisi bekliyoruz"

Marmaris turizmi açisindan tarihteki en yüksek koltuk arzlarindan birisinin gerçeklestigini belirten Marmaris Ticaret Odasi Baskani Ayhan, "Bu yil itibariyla yaklasik 2 milyon yolcu, Kasim ayina kadar Dalaman Havalimani’na inis yapmis olacak. Bizim de çalismalarimiz yine bu yönde ilerliyor. Belediyemiz, Odamiz, Dalaman Havalimani ve Ingiltere’nin en büyük tur operatörlerinden ve havayollarindan olan bir firmayla yaklasik 1 milyon TL bütçeli bir reklam kampanyasi baslattik." diyerek Marmaris’te 2023 turizm sezonu için rekor beklediklerini söyledi.



"Kültür ve tarih turizmi de önemli"

Ilçe merkezi ve kirsal mahallelerdeki tarihi antik kent kazilarina da desteklerinin sürdügünü belirten Marmaris Ticaret Odasi Baskani Mutlu Ayhan "Biz Marmaris’te son yillarda özellikle kültür turizmi konusunda çalismalar yapiyoruz .Bu yil Amos Antik Kenti kazilari 5. yilina girecek ve Temmuz ayi itibariyle tekrar kazi çalismalari baslamis olacak. Yine ayni sekilde Pohenix Antik Kenti kazi çalismalari da Temmuz ayi basindan itibaren baslamis olacak" diyerek Marmaris’in 2023 turizm sezonundan umutlu oldugunu söyledi.

Kaynak: İHA