Manisa'ya Sehit Atesi Düstü

Istanbul’dan geçici görev ile gittigi Hatay’da çikan tartismada meslektasi tarafindan vurularak sehit olan komiser yardimcisi Selim Sarikaya’nin aci haberi memleketi Manisa’da yasayan ailesine verildi.

Manisa'ya Sehit Atesi Düstü
Edinilen bilgiye göre, Istanbul Büyükçekmece Ilçe Emniyet Müdürlügü’nden geçici görevle Hatay Emniyet Müdürlügü’nde görevlendirilen komiser yardimcisi Selim Sarikaya (36), çikan tartismada polis memuru M.S. tarafindan vurularak sehit oldu. Sehit Sarikaya’nin naasi otopsi için Adana Adli Tip Kurumu’na gönderildi. Olayla ilgili M.S. ise gözaltina alindi.

Aci haber Manisa’ya ulasti

Sehit olan komiser yardimcisi Selim Sarikaya’nin aci haberi, dogup büyüdügü Manisa’nin Yunusemre ilçesine bagli Keçiliköy Mahallesi’nde yasayan ailesine ulastirildi. Yunusemre ilçe protokolü tarafindan çocuklarinin aci haberini alan anne Saniye (59) ve baba Hasan Hüseyin Sarikaya (64) büyük üzüntü yasadi. Fenalik geçiren baba Hasan Hüseyin Sarikaya, saglik ekiplerince ambulansa alindi. Öte yandan sehidin babaocagina dev Türk bayragi asilip, taziye çadiri kuruldu. Taziyede Sarikaya’nin yakinlari da ayakta durmakta zorlandi.

Evli ve 2 çocuk babasiydi

Kirklareli’nde ikamet eden komiser yardimcisi Selim Sarikaya’nin, Asli Sarikaya (33) ile evli, Alparslan (9) ve Polat Göktürk Sarikaya (6) adinda da iki çocugunun oldugu ögrenildi. Sehidin naasinin yarin ögle namazinin ardindan Kirklareli’nde defnedilecegi bildirildi.

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya’da sosyal medyadan yaptigi paylasimda, "Geçici olarak deprem bölgesi Hatay’da görev yapan Komiser Yardimcimiz Selim Sarikaya sehit olmustur. Sehidimize Allah’tan rahmet, acili ailesine, yakinlarina ve Emniyet Teskilatimiza bassagligi diliyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA