Kocanda Ari Yigilca'da Hayat Var

Düzce Üniversitesi Aricilik Arastirma Gelistirme ve Uygulama Merkezi’nin (DAGEM) düzenledigi, “Kovanda Ari Yigilca’da Hayat Var” Proje Tanitim Toplantisi ve “Ana Ari ve Ari Sütü Üretim Kursu Sertifika Töreni” gerçeklestirildi.

Kocanda Ari Yigilca'da Hayat Var
Yigilca’daki DAGEM merkezinde ki program DAGEM Müdürü Doç. Dr. Meral Kekeçoglu’nun, Dogu Marmara Kalkinma Ajansi tarafindan desteklenen “Kovanda Ari Yigilca’da Hayat Var” Kirsal Kalkinmayi Destekleme Projesi’nden bahsederek basladi.

Yigilca arisinin, baska yerde bulunmayan çok özel bir gen kaynagi oldugunu belirten Kekeçoglu, bu gen kaynaginin korunmasinin önemini vurguladi. Merkezin kurulusundan bugüne birçok egitim verdigini ve büyük bir kitleye ulastigini dile getiren Kekeçoglu, çok olumlu geri dönüsler aldiklarini sözlerine ekledi. Güçlü bir ekip ruhuna sahip olduklarinin altini çizen Kekeçoglu, desteklerinden dolayi Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir’e ve kurumsal paydaslara tesekkür etti.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, “Kovanda Ari Yigilca’da Hayat Var” projesinin tanitimini yaptiklarini söyleyerek, Düzce Üniversitesi’nin aricilik alaninda iyi bir konumda olduguna dikkat çekti. 2011 yilindan itibaren bu kurslari düzenleyen DAGEM ekibine ve destekleri için Düzce Ari Yetistiricileri Merkez Birligi’ne tesekkür eden Sözbir, Ana Ari ve Ari Sütü Üretim Kursu’nun ve “Kovanda Ari Yigilca’da Hayat Var” projesinin hayirli olmasini temenni etti.

Açilis konusmalarinin ardindan sertifika törenine geçildi. Türkiye’nin çesitli illerinden katilim saglayan, ana ari ve ari sütü üretimiyle ilgili teorik bilginin yaninda Yigilca’daki DAGEM merkezinde de uygulamali egitim alan ve basarili olan kursiyerlere protokol üyeleri tarafindan üretim sertifikalari takdim edildi. Sertifikalarini almanin mutlulugunu yasan kursiyerler, aricilik alaninda önemli bilgiler edindiklerini ifade ederek kendilerine gösterilen ilgi ve desteklerden duyduklari memnuniyeti ilettiler.
Kaynak: İHA