Kars'ta Haci Adaylari Ugurlandi

Kars’ta haci adaylari, hac farizasini yerine getirmek için kutsal topraklara ugurlandi.

Kars'ta Haci Adaylari Ugurlandi
Fethiye Camii’nde haci adaylari için ugurlama programi düzenlendi.

Vatandaslar, yakinlarini hacca ugurlamak için Fethiye camiye akin etti. Haci adaylari yakinlariyla bir bir vedalasti, sevinç gözyaslari döktü ve helallesti.

Haci adaylari için düzenlenen ugurlama programinda konusan Vali/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, “Bugün Kars’tan sehrimizden bu dönemde 158 haci adayimizi hacca ugurluyoruz, kutsal topraklara ugurluyoruz. Hepinizin yolu bahti açik olsun, hayirli bir yolculukla insallah kazasiz belasiz o kutsal topraklara ulasirsiniz insallah. Hac yüreklerimizdeki çok önemli bir heyecandir, çok önemli bir sevgidir. Hac Beytullah’a, Peygamberimize yolculuktur. Biz hep bu inançla yolumuzda yürüdük. Sizlerin de bu sevgiyi, bu heyecani su anda paylastiginizi biliyorum. Onun için saglikla insallah o kutsal topraklara varin ve insallah o haccin arinma duygusunu, bagislanma duygusunu içinizde hissedin” dedi.

Daha sonra yakinlariyla vedalasan haci adaylari cami önünde bekleyen otobüslere bindi. Haci adaylari dualar esliginde yola çikti. Düzenlenen programa Vali/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkin ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA