Fatih'te Binada Korkutan Yangin

Fatih’te metruk binada çikan yangin panige yol açti. Yan binaya siçrayan Yangin itfaiyenin yogun çalismasi sonucu söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadi. Ekipler yanginin çikis nedeni ile ilgili çalisma baslatti.

Yangin, aksam saatlerinde Fatih Balat mahallesi Sancaktar yokusunda meydana geldi. Iddiaya göre, 4 katli metruk binanin 3 üncü katinda henüz bilinmeyen bir nedenle yangin çikti. Alevlerin yükselmesinin ardindan yangin yan binaya da sirayet etti. Alevlerin yükseldigini gören civardaki vatandaslar durumu itfaiye, polis ve saglik ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alirken itfaiye ekipleri ise yangini söndürmek için çalisma baslatti. Uzun ugraslar sonucu söndürülen yanginda ölen ya da yaralanan olmazken ekipler yanginin çikis nedeni ile ilgili genis çapli inceleme baslatti

Olayi gören Muhammed Yasir Akyüz, “Bu sokakta oturuyorum dumanlari görünce ben de geldim. Binanin kapisi açilmiyordu. Kapiyi aradilar levyeyle baktik birinci kattan alevler çikmis çatidan da yükseliyordu. Itfaiyelerde dar sokaklardan dolayi geçemedi. Araç sahibi birakmis arabayi numara birakmamis. Itfaiye araci en asagida duruyor 50 metre asagidan su atiyor. Haliyle söndüremediler 1 saati geçti. Binanin bos oldugunu söylediler zaten önünde molozlar var. Muhtemelen elektrikten çikti ama sabotajda olabilir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA