Çiçegi Burnunda Sanatçilardan Karma Sergi

Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) bünyesinde egitim alan ögrencilerin çalismalarindan olusan Geleneksel Sanatlar ve El Sanatlari Karma Sergisi kapilarini açti.

Çiçegi Burnunda Sanatçilardan Karma Sergi
Esenler Belediyesi Sanat Evi’nde (ESEV) egitim alan ögrencilerin yil boyunca binbir emekle ortaya koyduklari el emegi eserler, Geleneksel Sanatlar ve El Sanatlari Karma Sergisi’nde meraklilarin ilgisine sunuldu. Dr. Kadir Topbas Kültür Sanat Merkezi’nde dün kapilarini açan sergide yagli boya, kaligrafi, hat, resim, seramik, çini, karakalem, geometrik desenler, ahsap rölyef, kagit rölyef, tezhip ve karikatür gibi sanat dallarinda egitim alan ögrencilerin eserlerine yer verildi.

120 eserin yer aldigi sergi, Haziran ayi sonuna kadar kapilarini açik tutacak.

"Güzelligin pesinde olan tek varlik insandir"

Serginin açilis programinda konusan ESEV Genel Sanat Yönetmeni Abdülbaki Kömür, “Sanat, insana mahsus bir seydir. Güzelligin pesinde olan tek varlik insandir. Çünkü Rabbimiz böyle yaratmistir. Dolayisiyla insan kendi çevresini ve yasadigi ortami ne kadar güzellestiriyorsa yaratilis gayesini o kadar pekistiriyordur. Ögrenci ve ögretmenlerimizi bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.



"Sanatla ugrasmayi çok seviyorum"

ESEV’de resim kursuna katilan ve sergide eserleri sergilenen Aysegül Ekim, "Uzun süredir ESEV’de egitimler aliyorum. Seramik kursuna da katildim. ESEV çok güzel bir kurum. Burada sanatseverlere çok büyük bir hizmet sunuluyor. Çesitli branslarda egitim veriliyor. Sanatla ugrasmayi çok seviyorum. Seramikte bir seyleri sekillendiriyoruz. Resimde de öyle. Uzun ugraslar veriyoruz. Burada sosyallesiyor ve güzel iliskiler kuruyoruz. Birbirimizle yardimlasiyoruz. Bu sergide yagli boya eserlerim var” ifadelerini kullandi.

"Resme yetenegimin oldugunu fark ettim"

3 yildir resim kursuna katilan Davut Sahan ise sunlari kaydetti:

“Sanatla ugrasmak benim açimdan çok keyifli çünkü çok yogun çalisan birisiyim. Yazilim uzmani olarak çalisirken burada bambaska bir seyle mesgul oluyorum. Çok farkli bir deneyim oluyor benim için. Emekliligime simdiden yatirim yapiyorum. Resme karsi bir yetenegimin oldugunu burada fark ettim. Etrafimdaki insanlara yaptigim eserleri hediye ediyorum. ESEV, çok keyifli bir yer. Tam bir kampüs. Herkesin gelmesi gereken bir yer. Müdavimi oluyor insan. Bugün de eserlerim sergileniyor. Çok mutluyum."
Kaynak: İHA