Akil Küpleri Kayseri'de

Türkiye Akil ve Zekâ Oyunlari Turnuvasi Türkiye Finali’ne katilan 73 ilin birincisi olan ögrenciler, turnuvada ter döküyor.

Akil Küpleri Kayseri'de
Türkiye’den 73 ilden yarismanin katildigi 5. Türkiye Akil ve Zekâ Oyunlari Turnuvasi Türkiye Finali Kayseri’de basladi.

Kayseri Valiligi ev sahipliginde Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’nde saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan açilis konusmasini yapan ve Türkiye Akil ve Zekâ Oyunlari Federasyon Baskani Saban Kurt, “Bu turnuvalarda yil boyunca 1 milyonun üzerinde çocuk müsabakalara katiliyor. Bu müsabakalardan sonra her il birincileri Türkiye finali için ter dökmeye bir sehre geliyor. Bu yil da Kayseri’de bir aradayiz. Bizim bu turnuvamizin bir mottosu var. Bizim turnuvamiz kaybedeni olmayan turnuva. Çünkü çocuklarimiz akil ve zeka oyunlarini oynamaya baslamakla ayni zamanda kazanmaya da basliyorlar. Bu turnuvalar çocuklarimizin akil ve zeka oyunlariyla olan iliskisini daha da güçlendiriyor. Bu oyunlar sadece eglenceli vakit geçirmelerini saglamakla kalmiyor, ayni zamanda onlarin problem çözme yeteneklerini, stratejik düsünme becerilerini ve takim çalisma kabiliyetlerini artiyor. Bu turnuvalar ayni zamanda çocuklarin düsünme becerilerini gelistirirken, sosyal faaliyette bulunmalarini da ortaya koyuyor” ifadelerini kullandi.

"Sizler bizim gelecegimizsiniz"

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç da, “73 ilimizin birincilerini agirliyoruz. Omuzumuzda o kadar sorumluluk hissettik ki. Bu çalismada emegi geçenlere, katki saglayanlara tesekkür ederim. 73 ilden gelip bu güzel sehri tanima firsati buldunuz. Kayseri’miz alimlerin sehri olarak, Allah dostlarinin sehri olarak, hayirseverler sehri olarak bilinir. Her sehre yakistirilan bir vasif vardir ama Kayseri ile ilgili isini bilir mantigi ile yaklasilirken, ticareti önemser, kafasi iyi çalisir diye paylasilir. Onun için sevgili gençler, hazir gelmisken Kayseri’den iyi yararlanin. Kayseri’mizde, ülkemizde sizlerden. Çünkü sizler bizim gelecegimizsiniz. Artik çagin gereklerine uygun sekilde yapilan böyle anlamli çalismalar ve islevsel bir sekilde zekamizi gelistirme anlaminda yapilan çalismalar göz ardi edilemez duruma gelmistir” diye konustu.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de, ögrencilere basarilar dilerek, yarismanin ilk baslama startini verdi. Açilisa, Garnizon Komutani Hava Tuggeneral Haldun Tasan, 12’nci Hava Ulastirma Ana Üs Komutani Hava Pilot Tuggeneral Vedat Öncel, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Sayin Bayar Özsoy, Murat Cahit Cingi, Il Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurulus Karamustafa, Gençlik ve Spor Il Müdürü Ali Ihsan Kabakci da katildi.

Kaynak: İHA