Abdulhamit Gül'den Kiliçdaroglu'na Anket Cevabi

AK Parti Grup Baskanvekili Abdulhamit Gül, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun anket açiklamasina iliskin, "Milletin verdigi mesaji okuyamamislar. Milletin verdigi mesaji okumaktan aciz olduklarini gördük. Seçim sonuçlarina ’anketler bizi kazanacak diye görüyordu, biz de inaniyorduk’ diyorlar. Seçim sonuçlarina anketler degil milletin iradesi karar veriyor" dedi.

Abdulhamit Gül'den Kiliçdaroglu'na Anket Cevabi
AK Parti Grup Baskanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül ile AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Irfan Çelikaslan, Mesut Bozatli, Derya Bakbak, Ali Sahin, Mehmet Eyup Özkeçeci, AK Parti Il Baskani Ertugrul Teymur ve Il Kadin Kollari Baskani Feray Sahin il baskanliginda düzenlenen teskilatla bulusma programina katildi.

Programda açiklamalarda bulunan AK Parti Grup Baskanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, CHP Genel Baskani Kemal Kilaçdaroglu’nun katildigi televizyon programindaki sözlerine cevap verdi.

"Milletimize verdigimiz tüm sözleri gerçeklestirecegiz”

Seçim sürecinin geride kalmasiyla özellikle deprem bölgesi basta olmak üzere, söz verilen tüm vaatlerin gerçeklestirilecegini belirten Gül, “Çok yogun bir seçim sürecini hep beraber tamamladik, nihayete erdirdik ve bugün huzurlarinizda, Gaziantep’imizin hemserilerimizin, anasinin ak sütü kadar helal oylariyla, destekleriyle milletvekillerimiz seçildi. Gaziantep’te 8 milletvekilimiz AK Parti ve Cumhur Ittifaki’yla birlikte 9 milletvekili ile mecliste Cumhur Ittifakimiz temsil ediliyor. Türkiye’de milletimiz 14 Mayis’ta ve 28 Mayis’ta çok önemli bir tercihte bulundu. 14 Mayis’ta parlamentoda Cumhur Ittifaki’na destek verdi. Yasama alaninda yetkiyi verdi ve yine 28 Mayis’ta da Cumhurbaskanimizi seçerek Cumhuriyetimizin 100. yilinda milletin adami Recep Tayyip Erdogan’la Türkiye Yüzyili’nin kurulmasi ve yoluna devami için çok önemli bir destek verdi. Milletimiz birlik, beraberlik, kardeslik ve huzura, istikrarin devamina onay verdi. Tercihini bu yönde kullandi ve bu çalismalarla birlikte artik seçimler geride kaldi. Bizim için simdi deprem bölgesi basta olmak üzere tüm sorunlarimizi, kalan meselelerimizi çözümleme zamani. Ülkemizi hedefleriyle bulusturarak Türkiye Yüzyili hedeflerini gerçeklestirecek bir döneme giriyoruz. Sagliktan ekonomiye ve hukuk alanindaki reformlara, egitime ulasima varincaya kadar her alanda yine vaatlerimizi yerine getirecegiz. Cumhurbaskanimizin milletimize verdigi tüm vaatleri, kanun çalismasi gerekenleri parlamentoda diger hususlarin, yine idari alandaki konulari yürütme alaninda ve uygulama alaninda hayata geçirecegiz. Milletimize verdigimiz tüm sözleri gerçeklestirecegiz” ifadelerine yer verdi.

“Türkiye Yüzyili’nin anahtari yeni anayasadir”

Tüm siyasi partilere sivil anayasaya geçis için gerekli çalismalarin yapilmasinda birlik çagrisinda bulunan Gül, “Bu çerçevede yeni anayasa Türkiye Yüzyili için çok önemli hedeflerimizden birisidir. Türkiye Yüzyilinin anahtari yeni anayasadir umuyorum ki bu dönemde Türkiye yeni sivil anayasasini yapacaktir ve AK Parti bu anlamda yine parlamentoda öncülük yapacaktir. Türkiye’nin darbe anayasasinin tortularindan kurtulmaya ve sivil bir anayasaya ihtiyaci vardir. Bu dönemde bunu gerçeklestirmek için AK Parti olarak yapici, uzlasmaci ve müzakereci bir anlayisla tüm partililerle parlamentoda da yine öncülük yaparak bir masa etrafinda yeni anayasamizi ortaya koymak için gayret edecegiz ve bu konuda yine çabamizi ortaya koyacagiz. Inaniyorum ki bu dönem Türkiye Yüzyili’na yeni ve sivil anayasa ile demokratik, çogulcu, katilimci anayasayla girecegiz Türkiye bunu hak ediyor Türkiye Yüzyili bunu hak ediyor, milletimiz bunu hak ediyor, gençlerimiz bunu hak ediyor. Artik farkliliklari ortadan kaldirarak, farkliliklari ötekilestirme araci gören degil, bir zenginlik olarak gören kucaklayici bir Türkiye sözlesmesine bir anayasaya Türkiye’nin bu anlamda ihtiyaci var. Milletimizin de bu hakkidir. Bunun yerine gelmesi için çalismalarimizi sürdürecegiz. Bizim Gaziantep’te hemserilerimize gönül bagimiz daha da güçlü bir sekilde devam edecektir” dedi.



"Halkimiz Recep Tayyip Erdogan’la Türkiye Yüzyili dedi ve devam dedi"

Türkiye’ye demokrasi dersi vermeye çalisan yabanci medya kuruluslarina halkin gereken cevabi verdigini belirten Gül, "Degerli arkadaslar ve yeni dönemde biliyorsunuz ki önümüzde yerel seçimler var. Yerel seçimde de Türkiye’de çok önemli bir netice alacagiz. Bu konuda Istanbul, Ankara basta olmak üzere Gaziantep’te de yine en güzel sonuçlari alacagimiza inaniyoruz. Muhalefetin de hali ortada. Görüyorsunuz koltuk kavgalari, vekil kavgalari, istifalar, CHP, IYI Parti genel baskanlarina yönelik tabiri caizse kazan kaldirmalar, istifa çagrilari ne ararsaniz var. Suanda tek gündemleri bu. Mecliste 7 aday yaristi bizim Cumhur Ittifaki’nin bir adayi var. Karsi tarafta muhalefet bu ülkeyi yönetecegiz diye milletten oy istemis kisilerin nasil bir anda seçim bittikten sonra dagildiklarini hep beraber gördük. Yani düsünebiliyor musunuz bir meclis baskanligi için 6 aday çikaran bir yapi, bir Cumhurbaskani, 7 Cumhurbaskani yardimcisiyla bu ülkeye istikrar degil bu ülkeye itibar degil kriz, kaos getirecegini milletimiz bir kez daha görmüs oldu. Yine seçim sonuçlarinin verdigi bir diger mesajda bildiginiz gibi bazi gazeteler dergiler, Avrupa basta olmak üzere Türkiye’ye demokrasi dersi vermeye çalistilar, hatta biz ne dedik onlara o mansetleri milletimiz atacak dedik ve 14 Mayis’ta bir manset atti. Milletimiz 28 Mayis’ta bir manset atti. Recep Tayyip Erdogan’la Türkiye Yüzyili dedi ve devam dedi” seklinde konustu.



“Seçim sonuçlarina anketler degil milletin iradesi karar veriyor”

Seçim sonuçlarina anketlerin degil milletin iradesinin karar verdigini belirten Gül, “Sayin Kiliçdaroglu’nun bir televizyon programinda yine bir takim açiklamalariyla düsmüs oldugu durumu hep beraber ibretle görmüs olduk. Ne yenilgiye ne de milletin iradesine tahammülleri olmadigini gördük. Sorsaniz sözüm ona demokratlar, sözüm ona demokrasiyi büyütmüsler ama görüyoruz ki hala fildisi kulelerindeler, fildisi kulelerinden hala inememisler. Milletin verdigi mesaji okuyamamislar, Milletin verdigi mesaji okumaktan aciz olduklarini gördük. Seçim sonuçlarina, ’anketler bizi kazanacak diye görüyordu bizde inaniyorduk’ diye cevap vermis. Seçim sonuçlarina anketler degil milletin iradesi karar veriyor” diye konustu.

Tüm Türkiye ortalamasinin üstünde oy alarak 8 tane milletvekilini koruduklarini ve daha çok çalismayla bu sayinin 9 milletvekili sayisina çikabilecegini belirten AK Parti Gaziantep Il Baskani Ertugrul Teymur ise, “Sahada hep bizle birlikteydiler. Sayin milletvekili adaylarimiz bizlerle birlikte tüm sahada her yeri adim adim dolastik, sikilmadik el birakmadik, çalinmadik kapi birakmadik çok sükür sonucu da basarili bir sekilde hem cumhurbaskanimizi tekrar balkon konusmasini yaptirdik hem de her zaman oldugu gibi 10 puan, tüm Türkiye ortalamasinin üstünde oy alarak 8 tane milletvekilimizi koruduk. Hatta 8,5 milletvekili oldu. biraz daha çalissaydik belki Feray Hanimi da gönderecektik ama o kaçti. Biz sizlere göstermis oldugunuz emekler için çok tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA