Tütüncü'ye, TBB'den Önemli Görev

Akdeniz Belediyeler Birligi ve Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü, Türkiye Belediyeler Birligi(TBB) Mayis Ayi Olagan Meclis Toplantisinda, meclis baskanligi divani 1. Baskanvekiligi görevine seçildi. Baskan Tütüncü, “Sahsimi aday gösteren partimize ve Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’a, kiymetli oylariyla bu onurlu göreve seçen TBB Genel Kuruluna sükranlarimi arz ediyorum” dedi.

Tütüncü'ye, TBB'den Önemli Görev
Türkiye Belediyeler Birligi(TBB) Mayis Ayi Olagan Meclis Toplantisi Ankara’da gerçeklestirildi.

TBB ve Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin’in baskanlik görevini Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz’a devrettigi toplantida, Akdeniz Belediyeler Birligi ve Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü’de, meclis baskanligi divani 1. Baskanvekiligi görevine seçildi. Baskan Tütüncü, “Bizi bugün bu göreve layik gören Türkiye Belediyeler Birligi genel kuruluna çok çok tesekkür ediyorum. Sahsimi aday gösteren partimize ve Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a sükranlarimizi arz ediyorum” dedi.



TBB, çok önemli görevler ihva ediyor

Türkiye Belediyeler Birligi’nin, Türkiye’de belediyelerin uyum içinde çalismalari, merkezi idareyle aralarindaki iliskinin güçlenmesi ve yerel yönetimin hizmet kalitesinin artmasi bakimindan çok önemli bir görev ihva ettigini belirten Baskan Tütüncü, “Bu anlamda çalismalarimizi 4 dönemdir encümen üyesi olarak sürdürmekteydik. Simdi baskan vekilligi görevi nasip oldu. Ben hayirli uguru olmasini temenni ediyorum. Gerçekten belediyecilik anlaminda hep birlikte ortaya koydugumuz basarilari Türkiye Belediyeler Birligi ile birlikte bütün belediyelerle paylasmak bizim için büyük bir mutluluk vesilesi olacak. Cenab-i Allah hayirli vazifeler yapmayi nasip etsin. Türkiye Belediyeler Birligi genel kuruluna seçimlerinden dolayi, sahsimiza gösterdikleri teveccühten dolayi çok çok tesekkür ediyorum. Bizi aday olarak gösteren partimize, Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a tesekkürlerimizi ifade ediyorum. Bu bizim için büyük bir onur” diye konustu.



Inovatfi belediyecilik anlayisi

Belediyeciligin insan yasamini kolaylastirma isi oldugunu belirten Baskan Tütüncü, “Artik inovasyon her yerde oldugu gibi yerel yönetimde de çok büyük bir kiymet gösteriyor. Yillardir biz, belediyeciligi büyük bir kiymetle farkli bir sekilde tasimaya gayret ettik. Inovatif belediyecilik anlayisini, fark meydana getiren belediyecilik anlayisini sehrimize gösterdik. Bundan sonraki süreçte de çok daha güzel belediyecilik uygulamalarini çekip çikartip, hem halkimizin hayatini kolaylastiracagiz, sehrin kalitesini yükseltecegiz. Hem de bütün bunlarla birlikte de bir Kepez modeliyle çok daha örnek bir belediyeciligi tüm Türkiye’ye göstermeye gayret edecegiz. Ortaya koymus oldugumuz bu performansla yerel yönetim müktesebatimiz bakimindan da çok çok kiymetli olacak“ dedi.



Meclis toplantisinda;

Meclis 2. Baskanvekili Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül, Katip Asil Üye Menemen Belediye Baskani Aydin Pehlivan seklinde belirlenirken Encümen Üyeleri ise su sekilde belirlendi:

"Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu, Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, Sirnak Belediye Baskani Mehmet Yarka, Giresun Belediye Baskani Aytekin Senlikoglu, Nevsehir Belediye Baskani Mehmet Savran, Zonguldak Belediye Baskani Ömer Selim Alan, Mus Belediye Baskani Feyat Asya, Çankiri Belediye Baskani Ismail Hakki Esen, Yalova Belediye Baskani Mustafa Tutuk, Mamak Belediye Baskani Murat Köse, Silivri Belediye Baskani Volkan Yilmaz, Nazilli Belediye Baskani Kürsat Engin Özcan, Erdemli Belediye Baskani Mükerrem Tollu."
Kaynak: İHA