Trabzon'da Turizm Seferberligi

Trabzon Valisi Ismail Ustaoglu, Trabzon’da son yillarda turizm alaninda önemli gelismeler yasandigina dikkat çekerek bu yaz sezonunun önceki yillara göre turizm hareketliligi açisindan daha yogun geçecegini söyledi.

Trabzon'da Turizm Seferberligi
Turizm degerlendirme toplantisi valilik binasinda Trabzon Valisi Ismail Ustaoglu baskanliginda yapildi. Toplantiya Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu da katilirken, toplantida turizm paydaslari ve diger ilgililer hazir bulundu.

Toplanti sonrasi degerlendirmede bulunan Trabzon Valisi Ismail Ustaoglu, sektörün tüm paydaslari ile yaz turizm sezonu öncesi alinacak tedbirleri konustuklarini söyledi.

Trabzon’a son yillarda oldugu gibi bu yil da yogun turist girisi olacagina dikkat çeken Vali Ustaoglu "Valiligimiz koordinesinde ilimizin turizm paydaslariyla bir degerlendire toplantisi yaptik. Her yil oldugu gibi bu yil da turizmde hizmet veren sektör temsilcilerimizin talep ve sikâyetleri ile ilgili notlari aldik. Önümüzdeki süreçte bununla ilgili alinacak gerek tedbirler gerekse diger taleplerle ilgili de çalismalarimizi devam ettirecegiz. Özellikle gelen turistlerimizin hizmet kalitesi ve standardi olarak iyi bir hizmet alabilmeleri, memnuniyetin üst düzeyde olmasi açisindan biz de turizmde hizmet veren sektörlerimizin temsilcilerine gerekli uyarilarimizi yaptik. Bunlarin hepsi karsilikli bir anlayis içerisinde olmasi gereken çalismalar. Devlet olarak biz olusturacagimiz bir takim denetim mekanizmalariyla, alacagimiz güvenlik tedbirleriyle turistlerimizin burada güvenli bir sekilde vakit geçirmeleri noktasinda gerekli çalismalari yapiyoruz. Bunun yani sira turiste hizmet eden sektörlerimizin gerek, oda temsilcileri gerek sivil toplum temsilcileri de ayni sekilde bizimle beraber kendi sektörlerine uyarilari yaparak turistlerimizin memnuniyetini üst düzey saglayacak gerekli tedbirleri almasi gerekiyor” dedi.



“Trabzon turizm alaninda bu yaz güzel bir ev sahipligi yapacak”

Geçen yil oldugu gibi bu yil da turizmin daha ileriye gitmesi için Trabzon’un güzel bir ev sahipligi yapacagina cani gönülden inandiklarini kaydeden Ustaoglu, “Inaniyoruz ki; Trabzonumuz, geçen yil oldugu gibi bu yil daha da ileriye giderek turizm alaninda güzel bir ev sahipligi yapacagina cani gönülden inaniyorum. Özellikle Körfez ülkelerinden yogun turist aliyoruz. Çogu aileleriyle birlikte gelen turistlerimiz basta Emniyet ve Asayis olmak üzere aileleriyle birlikte kaldigi süre içerisinde huzur güvenlik ortaminda güzel bir vakit geçirmeleri önem arz ediyor. Insallah umudumuz bu yaz da Trabzonumuzun çok güzel bir sekilde turizme hizmet edecegini umuyorum” diye konustu.



"Bu yaz turizm sezonu Trabzon için yogun geçecek"

Yazin günlük ortalama dis hatlardan 30 uçak geldigini ifade Ustaoglu, “Yazin günlük ortalama 30 dis hatlardan uçak gelisimiz oluyordu. Özellikle Temmuz-Agustos aylari içerisinde ayni sekilde bu yil su anki tahminimiz ve gelen taleplere de baktigimizda farkli ülkelerden de yeni uçak seferleri ilave edildi. Yogun turist girisini iyi bir sekilde yönetmemizin yolu turizme hizmet veren paydaslarimizin da elini tasin altina sokarak bu konuda hep birlikte hizmet vermemiz çaba sarf etmemiz gerekir. O açidan insallah hep beraber bu yaz hem turizmde çesitlilik açisindan baska ülkelerden de yogun bir turist girisi olacagini öngörüyoruz. Özellikle Azerbaycan’dan direkt uçak seferleri de basladi.

Haziran ayinin 16’sinda Katar’dan direkt uçak seferleriyle turistler Trabzon’a gelecek. Tüm bunlara baktigimizda bizim bu yaz yogun bir turizm sezonu geçirecegimizi tahmin ediyorum” ifadelerini kullandi. Konusmasinda is adamlarina da çagrida bulunan Ustaoglu, “Isadamlarina çagrida bulunuyorum turizmde memnuniyetin en önemli göstergesi onlarin kalacagi nitelikli tesislerin hizmet vermesi. Bu noktada is adamlarimiz, yatirimcilarimiz, girisimcilerimizin basta otel olmak üzere ayni sekilde onlarin hizmet alacagi restoran tarzi tesisler olmak üzere bu konuda ne kadar üst düzey kalite ve standardi yakalayacak tesisleri ilimize kazandirirsak turisti memnuniyeti o derece olur bu da süreklilik arz eder” seklinde konustu.

Kaynak: İHA