Tekkeköy'e 2,5 Km Uzunlugunda Çift Yönlü Kaldirim

Samsun Büyüksehir Belediyesi, Tekkeköy ilçesi 19 Mayis Mahallesi’nde 2,5 km uzunlugundaki Tevfik Öztürk Caddesi’nde çift yönlü kaldirim yapiyor.

Tekkeköy'e 2,5 Km Uzunlugunda Çift Yönlü Kaldirim
Samsun’un 17 ilçesinde yatirimlarina devam eden Samsun Büyüksehir Belediyesi, altyapi ve yol çalismalari tamamlanan cadde ve bulvarlarda tretuvar çalismasi gerçeklestiriyor. Özellikle hem yaya hem de araç trafiginin yogun oldugu bölgelerde yayalarin güvenli ulasimini saglamak amaciyla yapilan çalismalar tüm hiziyla sürüyor. Bu kapsamda Tekkeköy ilçesinde 19 Mayis Ortaokulu ögrencilerinin okula gidip gelirken kullandiklari Tevfik Öztürk Caddesi’ne kaldirim (tretuvar) yapilmasini isteyen mahalle sakinleri, Alo 153 Kent Yönetim Merkezi’ne müracaat etti. Vatandaslarin müracaati üzerine hizla harekete geçen Samsun Büyüksehir Belediyesi Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi Baskanligi Sanat Yapilari Sube Müdürlügü ekipleri, çift seritli caddeye kaldirim yapmak için harekete geçti.

Büyüksehir Belediyesi’nin Kilit Parke Bordür ve Beton Boru Fabrikasi’ndan 12 bin metrekarelik kilit parke tasi ile bordürlerin temin edilmesinin ardindan yaklasik 2 hafta önce çalismalar basladi.

Hizla ilerleyen çalismalarin yüzde 40’i tamamlandi.

Caddedeki çalismalarin Kurban Bayrami’na kadar bitirilecegi ifade eden Sanat Yapilari Sube Müdürü Salih Bayar, “Halkimizin istegi üzerine Tevfik Öztürk Caddesi’ndeki kaldirim çalismalarimiz standartlara uygun, planli ve hizli bir sekilde devam ediyor. Okullar bölgesinden dolayi ögrencilerin yaya güvenligini saglayacak çift yönlü kaldirimlara, hem maliyeti düsürmek hem de kaynaklarimizi verimli kullanmak adina fabrikamizda üretilen kilit parke ve bordürleri dösüyoruz. Çalismalar bu ay bittiginde yaya ve trafik güvenligini büyük oranda rahatlatacak” dedi.



“Temel malzeme ihtiyacimizi kendimiz üretiyoruz”

Kilit Parke Bordür ve Beton Boru Fabrikasi’nin önemine dikkat çeken Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir ise, “Kurumsal gücümüz ve potansiyellerimize inanarak, her alandaki hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Halkimizin bir kurusunun dahi bosa harcanmasina müsaade etmeden ‘Samsun için üretecegiz’ sloganiyla çiktigimiz yolda basariyla yürüyoruz. Çalismalarimizi yaparken sehrimiz için en karli ve kazançli olani tercih ediyoruz. Temel malzeme ihtiyacimizi kendimiz üretiyoruz. Bu manada bordür ve kilit parke ile beton boru fabrikalarimiz da bir basari örnegidir. Altyapida, yollarda, kaldirimlarda, bulvar, sokak ve meydanlarda ürettigimiz ürünleri kullaniyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA