Talas'ta 'Özel Ve Güzel' Bir Sergi

Talas Belediyesi ve Talas Sehit Resul Aydemir Halk Egitim Merkezi is birligiyle düzenlenen kurslarda egitim gören kadinlarin el emegi göz nuru ürünleri, açilan sergi ile vatandaslarin begenisine sunuldu.

Talas'ta 'Özel Ve Güzel' Bir Sergi
Hayat Boyu Ögrenme Haftasi Etkinlikleri çerçevesinde Talas Belediyesi Kültür Merkezi ve 7/24 Kütüphane sergi salonunda gerçeklesen organizasyona Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin’in yani sira Talas Kaymakami Yasar Dönmez, Talas Ilçe Milli Egitim Müdürü Mustafa Elmali, Talas Sehit Resul Aydemir Halk Egitim Merkezi Müdürü Izzet Serkus ile ögretmenler, kursiyerler ve davetliler katildi.

1-2 Haziran tarihleri arasinda gezilebilecek sergide atik kagitlardan yapilan el isi sepetlerden, nakis islemelerine, seramik çalismalarindan tig isi ürünlere kadar çok sayida eser yer aliyor. Törende açilis konusmasini yapan Talas Sehir Resul Aydemir Halk Egitim Merkezi Müdürü Izzet Serkus “Bizden destegini esirgemeyen belediyemize ve belediye baskanimiza tesekkür ediyoruz” dedi.

Törende konusan Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin da, “El isi ürünlerin sanata dönüstügü bir serginin açilisindayiz. Hocalarimizin ve kursiyerlerimizin el emeklerini, göz nurunu bizimle paylasmalarindan dolayi mutluyum. Emegi geçenlere çok tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi. Programda konusan Kaymakam Yasar Dönmez de Baskan Yalçin ve Talas Belediyesi’nin yürüttügü faaliyetlerden övgü dolu sözlerle bahsetti. “Özel ve güzel belediyelerin özel ve güzel yöneticileri böyle islere destek verirler” diyen Kaymakam Dönmez sunlari söyledi;

"Milli Egitim Bakanligimiz bu tür kurs imkanlarini sagliyor, bakanligimizin yetisemedigi yerlere belediyelerimiz yetisiyor ama her belediye yetisemiyor elbette. Bazi özel ve güzel belediyeler ile bu belediyelerin özel ve güzel yöneticileri yetisiyor. Talas’ta hepimiz sansliyiz. Huzurlarinizda, Baskan Yalçin ve tüm personelimize tesekkür ediyorum. Halk egitim müdürlüklerimiz büyük ölçüde belediyelerimizin sagladigi imkanlari kullaniyor. Belediyemiz de o imkani sagladi ve Halk Egitim Müdürlügümüz de imkana dahil oldu. Ortaya böyle güzel sonuçlar çikti.”

Daha sonra Baskan Yalçin, Kaymakam Dönmez ve davetliler kurdeleyi keserek serginin açilisini yapti. Kaymakam Dönmez ve katilimcilarla birlikte sergiyi gezen Baskan Yalçin, önlük giyerek ebru çalismasi yapti. Açilan sergiyle ilgili düsüncelerini paylasan kurs hocalarindan Nevin Tasçi, belediyenin destegiyle bu tür islere imza atildigini ve her konuda kendilerine destek olundugunu ifade ederek tesekkürlerini ifade etti.

Bir diger kurs hocasi Betül Bayram da kadinlara yönelik kurslara destek oldugu için Baskan Yalçin’a ve ekibine tesekkür etti. Sergiyi ziyaret eden sanatseverler de organizasyondan duyduklari memnuniyeti dile getirdi. Baskan Yalçin’a ve halk egitim merkezine tesekkür eden vatandaslar, kadinlara yönelik kurslara verilen desteklerin önemli oldugunu ve bu serginin takdire sayan oldugunu dile getirdi.
Kaynak: İHA