Sarigöl Ovasini Sel Vurdu

Manisa’nin Sarigöl ilçesinde son iki günde asiri yagislar nedeniyle yasanan sel felaketinin üzüm baglarini bastigi anlar vatandaslar tarafindan kaydedildi. Derelerin debisinin yükseldigi, kanallarin yikilan agaçlarla kapandigi ve tasan sularin üzüm baglarina doldugu anlar felaketin boyutunu gözler önüne serdi.

Sarigöl Ovasini Sel Vurdu
Sarigöl’ün Seyhdavutlar ve Güneydamlari Mahallesi’ndeki Çinarli Dere ile Denizli’nin Buldan ilçesine bagli Eziler, Karaköy ve Bogazçiftligi derelerinin birlestigi Kocaçay tasarak sulama kanalina doldu ve ardindan üzüm baglarini su basti.

Yüzlerce dekarlik ekili alan ve üzüm baglarini dolduran sel sulari büyük zarar verirken Sarigöl ilçesinin Baharlar, Seyhdavutlar, Güneydamlari, Tekeliler, Bahadirlar, Yukarikoçaklar, merkez, Asagikoçaklar ve Emcelli Mahallerinde sel zarari olan tarim alanlarinda Sarigöl Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri tarafindan zarar belirleme çalismalarina baslanildi.

Sarigöllü üzüm üreticisi Ahmet Tosun, üzüm baglarinin içlerine girilmesinin mümkün olmadigini ve baglarin 15-30 santimetre yüksekliginde sel sularindan gelen mil ile doldugunu belirtti.

Tosun, millerin nasil temizlenecegi hakkinda bilgisi olmadigini ve ilaçlama zamaninda nasil ilaçlama yapacaklarini kara kara düsündüklerini söyledi.



Öte yandan Manisa Büyüksehir Belediyesi ve MASKI ekiplerinin de ulasim alanlari ve baglarda su tahliyesine basladigi bildirildi.

Kaynak: İHA