Safranbolu'da 'Sinema Geceleri' Basliyor

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde bu yil 24’üncüsü düzenlenecek Uluslararasi Altin Safran Belgesel Film Festivali çerçevesinde belgesel ve sinema filmlerinin gösteriminin yapilacagi "Açik Hava Sinema Geceleri" bugün basliyor.

Safranbolu'da 'Sinema Geceleri' Basliyor
Sinema geceleri, Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde "Devlet Sanatçisi Sadi Yaver Ataman Belgeseli ve Sen Benim Her seyimsin" filmlerinin gösterimiyle baslayacak.

1-10 Haziran tarihlerinde 20.00’da yapilacak olan toplam 20 belgesel ve film gösterimleri ile vatandaslar ödüllü belgesel ve sinema filmleriyle bulusacak. Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse, "Açik hava sinema gösterimlerimiz her sene artik geleneksel hale geldi. Uluslararasi Altin Safran Belgesel Film Festivali öncesinde halkimizla filmleri bulusturuyoruz. Her aksam bir belgesel film birde Türk sinemasinin klasiklesmis, önceki dönemlerde begeni kazanmis filmlerini seçtik. Amacimiz bir yandan festivale yakisir bir program yapmak, diger yandan insanimizin günlük streslerini atmalarini saglamak. Geçen yil oldugu gibi ilginin yogun olacagini düsünüyorum" dedi.

Kaynak: İHA