Ordu'da Lisansli Depo Insaati Basladi

Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’in 6 ay önce çalismalara basladiklarini açikladigi lisansli depo için ilk kazma vuruldu.

Ordu'da Lisansli Depo Insaati Basladi
Ordu findik sektöründe yillardir dillendirilmesine ragmen herhangi bir çalismanin yapilmadigi lisansli depo sorunu çözülüyor. Göreve basladigi günden bu yana findik alaninda önemli çalismalara imza atan Baskan Güler, findik fiyatlarini olumsuz etkilemeye çalisan ve sektörde tekel olmaya çalisan bir Italyan firmasini da Rekabet Kurumu’nu harekete geçirerek sorusturma açilmasini sagladi. Baskan Güler, simdi de lisansli depo sorununa el atti.

Baskan Güler’in talimatiyla 6 ay önce çalismalarina baslanan ve bürokratik asamalari çözümlenen lisansli deponun insaat çalismalari da basladi.

Altinordu’nun Karaagaç Mahallesinde 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içerisinde Ordu Büyüksehir Belediyesi’ne ait arazi içerisinde insa edilecek lisansli deponun insaat alani düzenleme ve hafriyat çalismalari devam ediyor.

“Findikta artik yabancilarin elinde oyuncak olmaktan kurtulacagiz”

Lisansli depo ile findigin daha da deger kazanacagini aktaran ve ‘findikta artik yabancilarin elinde oyuncak olmaktan kurtulacagiz’ diyen Baskan Güler: “Lisansli depoculuk için sirketimizi kurduk. Yerini belirledik. Yeni Organize Sanayi Bölgesi için Altinordu ilçesi Karaagaç Mahallesinde satin aldigimiz arsa içerisinde 36 dönüm üzerinde 14 bin metrekarelik insaat alaninda lisanli depoyu hayata geçiriyoruz. 35 silodan (findik depo tanki) olusan ve 20 bin ton kapasiteli bir lisansli depoyu üreticilerimize açacagiz. Findikta artik yabancilarin elinde oyuncak olmaktan kurtulacagiz. Findigini patoza verdikten sonra piyasaya ‘emaneten’ indirmek zorunda kalan üreticinin bu sorununu çözmek için elimizden geleni yapacagiz” dedi.



Son teknoloji ile donatilacak

Ordu Büyüksehir Belediyesi uhdesinde insa edilecek olan 20 bin ton findik kapasiteli lisansli depo son teknoloji ile donatilacak. Findigin en iyi sekilde korunmasini saglayacak olan depoda; çelik silo yükleme bunkerleri ve besleme istasyonlari, findik tanklari, findik temizleme ekipmanlari, findik numune alma ve analiz ekipmanlari, elektronik findik tartim kantarlari, findik beslemesi saglayan muhtelif ölçülerde konveyör ve elevatör ekipmanlari, findik bosaltilmasini saglayan muhtelif ölçülerde konveyör ve elevatör ekipmanlari, lisansli depoculuk yazilimi ve ekipmanlari, barkod sistemi ve ekipmanlari, jüt çuval ve bigbag çuval paketleme ekipmanlari, azot jeneratörleri ve ekipmanlari, kabinli dizel jeneratör ve ekipmanlari ile sicaklik görüntüleme sistemleri yer alacak.
Kaynak: İHA