Nafia Kus Ve Hakan Reçber, Finalde

Milli tekvandocular Nafia Kus ve Hakan Reçber, Azerbaycan’da gerçeklestirilen 26. Dünya Tekvando Sampiyonasi’nda finale yükseldi.

Nafia Kus Ve Hakan Reçber, Finalde
Azerbaycan’in baskenti Bakü’deki Crystall Holl’de düzenlenen ve 4 Haziran’a kadar sürecek 26. Dünya Tekvando Sampiyonasi’nin üçüncü gününde, erkekler 63, kadinlar +73 kilo müsabakalari yapildi.

Sampiyonda kadinlarda +73 kiloda Türkiye’yi temsil eden Nafia Kus ve erkelerde 63 kiloda Hakan Reçber rakiplerini eleyerek finale yükseldi.

Erkekler 63 kiloda mücadele eden Hakan Reçber, Lübnan’dan Ralph Honeine’yi ve Italya’dan Dennis Baretta’ni yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Çin’den Yushuai Liang’i da yenmeyi basaran Reçber, yari finalde Meksika’dan Carlos Navarro’nu 2-0 yenerek finale yükseldi.

Kadinlar 63 kiloda mücadele eden Nafia Kus, Yunanistan’dan Paraskevi Ntemogianni’yi, Avustralya’dan Reba Stewart’i ve çeyrek finalde de Kolombiya’dan Gloria Mosquera’ni yenerek yari finale yükseldi. Yari finalde ferdi olarak yarisan Rus sporcu Kristina Adebaio ile karsilasan Kus, rakibini 2-1 yenerek finale yükseldi. Kus finalde, Özbekistan’dan Svetlana Osipova ile karsilasacak.
Kaynak: İHA