Minik Ögrencilerin Sinir Ötesi Egitimi

Türkiye’nin salgin döneminde tanistigi uzaktan egitim, sinirlari asti. Bursali anaokulu ögrencileri, E-twinning projeleriyle Ispanya, Italya, Romanya ve gibi Avrupa ülkelerindeki yasitlariyla ders alirken, projeyi de ortak açtiklari sanal sergiyle taçlandirdi.

Minik Ögrencilerin Sinir Ötesi Egitimi
Avrupa ve Türkiye’deki okullar arasindaki isbirligini gelistiren E-twinning toplulugunda ana sinifi ögrencileri aktif rol almaya basladi.

Bursa’nin Yildirim ilçesindeki Makbule Atadan Anaokulu’nda görevli ögretmen Filiz Derin, kurucusu olarak görev yaptigi steam projesinde Ispanya, Romanya, Italya, Litvanya ve Bulgaristan’daki 17 meslektasi ile bir araya geldi. Derin, ögrencilerini Avrupali yasitlari ile sanal ortamda bulusturdu. Toplam 6 hafta süren etkinliklerde ögrenciler farkli kültürlerden arkadasiyla ortak bir proje yürütmenin heyecanini yasadi.

Proje ile minik ögrencilerin problem anlama ve çözme becerileri gelistirilirken, miniklerin bilimsel süreç becerilerini edinmis bir nesil olarak yetistirilmesi hedeflendi.

Ögrenci ve ögretmenler açisindan oldukça verimli ve keyifli geçen proje 6 farkli ülkedeki ögrencilerin bir robot tasarlamasiyla sona erdi. Yapilan tüm etkinlikler ise sanal sergi ortaminda begeniye sunuldu. Birbirinden kilometrelerce uzaklikta yasayan ve egitimin gücüyle bir araya gelen minikler, bir egitimi daha basariyla tamamlamanin mutlulugunu yasadi.
Kaynak: İHA