Kadin Eli Topraga Degdi

Sivrihisar’in ilk kadin kooperatifi olan ve Sivrihisar Belediye Baskani Hamid Yüzügüllü’nün destekleri ile kurulan Asma Yapragi Kadin Kooperatifi faaliyetlerine hiz veriyor.

Kadin Eli Topraga Degdi
Eskisehir Il Tarim ve Orman Müdürlügü ile Sivrihisar Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü kontrolünde yürütülen Arazi Tahribatinin Dengelenmesi Yukari Sakarya Havzasi Projesi çerçevesinde Sivrihisar Asma Yapragi Kadin Kooperatifi’ndeki kadin çiftçiler Birlesmis Milletler Tarim Örgütü tarafindan hibe edilen 500 metrekarelik serada yine FAO tarafindan hibe edilen domates fidelerinin dikimini gerçeklestirdi.

“Güçlü kadinlarimiz, üretkenlikleri ve varliklariyla toplumsal hayatta oynadiklari önemli rolü herkese göstereceklerdir”

Kadinlarin tarimsal üretimdeki potansiyellerine dikkat çeken Sivrihisar Belediye Baskani Hamid Yüzügüllü “Sivrihisarli kadinlarimizin yer aldigi bu tür faaliyetler, kadinlarimizin tarima olan katilimlarini artirmak, onlara gelir saglama imkâni sunmak ve bölgenin tarimsal üretim potansiyelini gelistirmek için atilan önemli adimlardan biridir. Ayrica, Sivrihisar Asma Yapragi Kadin Kooperatifi sadece bölge ekonomisine katki saglamakla kalmayip, ayni zamanda kadinlarin özgüvenini artiracak ve toplumsal kalkinmaya olumlu yönde etkileyecektir. Güçlü kadinlarimiz, üretkenlikleri ve varliklariyla toplumsal hayatta oynadiklari önemli rolü herkese göstereceklerdir” dedi.

Kaynak: İHA