Erzurum'da Bir Ilki Yasattilar

Erzurum’da engellilerin katildigi ve Türkiye’de bir ilk olan “Isaret Dili Bilgi Yarismasi” düzenledi.

Erzurum'da Bir Ilki Yasattilar
“Konusan Eller” sloganiyla isaret dilinde farkindalik olusturan bir ortak program düzenleyen Erzurum Büyüksehir Belediyesi ve Erzurum Milli Egitim Müdürlügü, Türkiye’de örnek olacak bir de yarisma düzenledi.

Erzurum Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Hüseyin Koçan, belediye olarak her zaman engellilerin yaninda olduklarini ve benzeri aktivitelerle onlara toplumda hak ettikleri degeri vereceklerini söyledi.



Erzurum Ibrahim Erkal Dadas Kültür ve Sanat Merkezinde yapilan programa; okullardan ve derneklerden engelli vatandaslar, ögrenciler katildi.

Programdan önce yapilan konusmalarda, engellilerin toplum içinde her türlü sosyal aktivitede olmasi için destek verilecegi dile getirildi.

Program EBB Aile ve Engelli Hizmetleri Subesi tarafindan hazirlanan “Erzurum için farkinda ol” videosuyla basladi.

Daha sonra Erzurum Görme Engelliler Ortaokulundan Muhammet Koçak ve Yusuf Çelik, Asik Reyhani’den “Gidirem” türküsünü söyledi.

Dede Korkut Okulu ögrencileri ise 18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili bir gösteri sundu. Özel Egitim Meslek Lisesi ögrencileri ise Ibrahim Erkal anisina “Hadi Gel Erzurum’a Gel” parçasini isaret diliyle söyledi, salondaki misafirler de onlara eslik etti.

Bu gösterilerin ardindan Türkiye’de bir ilk gerçeklestirildi.

Engelli ögrencilerden olusan “Empati” ve “Farkindalik” takimlari 10 sorudan olusan bir bilgi yarismasi yapti. Zaman zaman heyecanin doruga çiktigi yarismayi izleyen seyirciler alkislarini yine isaret diliyle gösterdi. Yarismanin sonunda yarismacilara ödülleri ve belgeleri verildi.

Türkiye Sakatlar Dernegi Erzurum Subesi Dernegi Baskani Sadullah Efe, özellikle isaret dilinde farkindalik olusturan benzeri programlarin artmasi gerektigini dile getirerek, ”Toplum engelli vatandaslar noktasinda daha duyarli ve ilgili olmalidir. Benzer programlar engelli bireylerin sosyallesmesine katkida bulunuyor. Emegi geçen herkese tesekkür ederiz” dedi.

Kaynak: İHA