En Güzel Çadirlara Ödül

Türkiye’nin tek kapali çadir kent alani olan Malatya Fuarcilik Merkezi’nde en güzel çadir dizayni ve temizligi yapan depremzedelere ödül verildi.

En Güzel Çadirlara Ödül
6 Subat’ta yasanan asrin felaketi sonrasi Malatya Büyüksehir Belediyesi’nin Orduzu Pinarsinda bulunan Kapali Fuar Merkezi’ne kurulan çadirkent de depremzedeler yasamaya basladi.

Tüm ihtiyaçlari büyüksehir belediyesince karsilanan depremzedeler için zaman zaman sosyal etkinliklerde gerçeklestiriliyor. Bu çerçevede kapali çadir kent alaninda düzenlenen en güzel çadir için depremzedeler kiyasiya yaristi. Çadir güvenligini saglayan askerlerden olusan komisyon tarafindan 10 gün boyunca yapilan incelemelerde ve denetlemelerde en güzel çadir, dizayn ve temizlik gibi alanlarda 4 birinci belirlendi. Yarisma sonunda çadir kentte gerçeklesen ödül töreninde ise dereceye girenlere çesitli hediyeler takdim edildi. Törene Dogal Afetler Koordinasyon Komutani Albay Mehmet Bahtiyar’da katilirken, Çadir Kent sorumlusu Cumali Duman yaptigi açiklamada, felaketin ardindan Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’in talimatlariyla Fuar Merkezinde çadir kent olusturduklarini söyledi.

Türkiye’nin tek kapali çadir kenti olduklarini da belirten Duman, depremzedelerin tüm ihtiyaçlarinin da karsilandigini belirtti.

Hedefin burada kalan vatandaslarin görsellige ve temizlige özendirmek oldugunu ifade eden Duman, “Komisyon kurduk ve 10 gün süresince her gün çadirlari incelediler. Vatandaslarimiz 4 grupta yaristi. A grubu birincisi Ayse Yilmaz, B grubu birincisi Elif Bayrak, C Grubu birincisi Sehriban Duvarci ve D grubu birincisi Ilaf al Yusuf’a gösterdikleri özenden dolayi tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.

Bundan sonra da bu tür etkinliklere devam edeceklerini de kaydeden Duman, Belediye Baskani Selahattin Gürkan ve Istikam Alay Komutani Albay Mehmet Bahtiyar’a tesekkür etti.
Kaynak: İHA