Egirdir BILSEM'in Temeli Törenle Atildi

Egirdirli hayirsever Mustafa Erdogan tarafindan, Egirdir Yazla Mahallesi’nde yaptirilacak olan Bilim Sanat Merkezi’nin (BILSEM) temel atma töreni gerçeklestirildi.

Egirdir BILSEM'in Temeli Törenle Atildi
Egirdir Milli Egitim Müdürlügü yaninda yapilacak olan 3 katli, 2500 metrekare, içerisinde 24 adet etkinlik alani, 12 adet atölye, 7 adet derslik ve çati katinda gözlem kulesi atölyesi seklinde yapilacak olan Cennet Erdogan Bilim Sanat Merkezi için temel atma töreni düzenlendi.

Programda Erdogan ailesi adina bir konusma yapan Mehmet Erdogan, egitimin her zaman destekçisi olacaklarini ifade ederek sunlari söyledi: " Kaymakamimiz ve belediye baskanimizla yapmis oldugumuz görüsmeler sonucunda Egirdir’e BILSEM okulunun yapilmasinin faydali olacagini düsündük. Biz de aile büyügümüz merhum Babaannemiz Cennet Erdogan ismini böyle bir projede yasatmak istedik. En kisa sürede okulumuzu tamamlayip, çocuklarimizin egitime baslamasi için elimizden geleni yapacagiz. Her zaman egitimin destekçisi olmaya devam edecegiz. Okulumuz Egirdir’e hayirli ve ugurlu olsun."

Isparta Il Milli Egitim Müdürü Erhan Baydur da Egirdir’de istisnai bir kurumun temel atma töreninin gerçeklestirildigini belirterek "Bizler Isparta’yi adlandirirken Göller ve Güller sehri olarak adlandiririz ama Isparta ayni zamanda bir egitim sehridir. Tarihin bütün süreçlerinde Isparta’da egitimin en kaliteli, en güzel sekli ile olagelmistir. Son yillarda yapilan bir takim yatirimlarla da bütün egitim alt yapilari güçlendirildi. Donatimlariyla ve donanimlariyla modern egitim kurumlarina sahip olduk" diye konustu.

Temel atma töreni öncesi son olarak bir konusma yapan Egirdir Kaymakami Adem Çelik ise "Bizler burada sinavla seçilecek olan ve üstün yetenekli ögrencilerin egitim görecegini ifade ettigimizde Mustafa Bey de çok mutlu oldu. Sadece bu okulumuz için söylemiyorum, Egirdirimizle ilgili her türlü istekte her zaman yanimizda olmuslardir. Meslek Lisemizin atölyelerinin yapimi konusuna da bir el attilar. Kendilerine ilçem ve sizler adina çok tesekkür ediyorum. Bilim Sanat Merkezimizin ismiyle müsemma Cennet annemizin isminin yasatilacagi Cennet bir mekan olmasini diliyorum" dedi.

Egirdir Müftüsü Mehmet Ali Eroglu tarafindan yapilan duanin ardindan, Cennet Erdogan Bilim Sanat Merkezi (BILSEM)’in hayirli ve ugurlu olmasi temennisiyle ilk harç, protokol tarafindan atildi.

Temel atma törenine; Egirdir Kaymakami Adem Çelik, Isparta Il Milli Egitim Müdürü Erhan Baydur, Egirdir Cumhuriyet Savcisi Nusret Baler, Egirdir Belediye Baskani Veli Gök, Egirdir Ilçe Milli Egitim Müdürü Ahmet Armutoglu, Erdogan ailesi, okul müdürleri, ögrenciler ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA