Dünyayi Plastik Kurtaracak Bulus

Adana Anadolu Lisesi ögrencileri çevresel anlamda dünyayi plastik atiklardan kurtaracak dogada 11 ayda çözülen su, nisasta, bitkisel gliserin ve sirkeden imal edilen ürün gelistirdi, Türkiye finallerine kalmayi basardi.

Dünyayi Plastik Kurtaracak Bulus
Adana Anadolu Lisesi’nin basarili ekibi yaptiklari bulusla dünyayi plastikten ve onun atiklarindan kurtarmayi amaçliyor. Nehir Karahan, Duru Dogan, Zeynep Ekin Özkan, Nehir Gülüzar Özgök ve Defne Demirci’den olusan ekip Genç Basari Vakfi’nin Genç Bizz Girisimcilik yarismasina giderek, 200’ye yakin proje arasinda basarili oldu ve Türkiye finallerine kalmaya hak kazandi.

Projelerini anlatmak üzere Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin’i ziyarete gelen ekip amaçlarinin Eskisehir’de yapilacak Türkiye finallerinde birinci olarak Avrupa finallerine katilmak oldugunu söyledi.



Plastige alternatif bir ürün gelistirdiklerini belirten gençler, “Plastik yüzyillarca dogada kaybolmuyor ve önemli bir çevre sorunu yaratiyor. Amacimiz bunun yerine geçen bir ürün ortaya çikarmakti. Biyoplastik adini verdigimiz bu ürün tamam bitkisel bir bulus. Saf su, nisasta, bitkisel gliserin ve sirkeden imal ediyoruz. Bu ürün 11 ayda dogada çözünüyor. Çevresel hiçbir zarari bulunmuyor. Hatta gübre olarak bile kullanilabiliyor” dedi.

Gençlerin bulusundan oldukça etkilenen Baskan Çetin, “Sizlerin basarisi bizi gururlandiriyor. Türkiye finallerinde de basarili olacaginiza inaniyorum. Sizleri kutluyorum. Elimizden gelen tüm destegi vermeye haziriz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA