Depremzedelerin Briket Ev Mutlulugu

Depremlerin büyük yikima yol açtigi Hatay’da, depremzedeler yapimi tamamlanan briket evlere yerlesmeye basladi. Ev ortamina kavusan depremzedelerin mutluluklari yüzlerine yansidi.

Depremzedelerin Briket Ev Mutlulugu
6 Subat Kahramanmaras merkezli depremler, 11 il içinde en büyük yikimi Hatay’da yapti. Kentte konteyner kurulumlarinin yaninda geçici barinma ihtiyacini karsilayacak yapilar da insa edilmeye devam ediyor. Içisleri Bakani Süleyman Soylu öncülügünde Kumlu Kaymakamligi ve Kumlu Belediyesi isbirliginde briket evlerin yapimi tamamlandi. Iki oda, mutfak, banyo, tuvaleti bulunan 35 metrekarelik 100 adet briket eve depremzedelerin yerlestirilme islemleri basladi.

Ailelerin yeni yuvalarinda beyaz esya, koltuk takimi, ocak, firin ve vantilatöre kadar tüm ihtiyaçlari düsünüldü. Yerleskede park, anaokulu, mescit ve yesil alanlar da yer alirken, çevre düzenlemesi yapilan evler dron ile de görüntülendi.

"Begendigimi seçmemi istediler"

Terör gazisi emekli Baskomiser Abdi Dagdeviren, “Evim depremde büyük hasar gördü. Kurtarabildigim esyalari tasidigim yerde yangin da çikinca üzerimdeki elbiselerimle kaldim. Bize öncelik tanidilar, buraya yerlestik. Begendigin evi, begendigin yeri seç dediler. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Evim gayet güzel, çok memnunum. Televizyonum, buzdolabim, koltuk takimi, bir evde olmasi gereken her sey var. Daha önce sikinti çektik ama Cumhurbaskanimizdan, Içisleri Bakanimizdan Allah razi olsun” dedi.



"Normal evden farki yok"

Mutlulugu yüzüne yansiyan 3 çocuk annesi ev hanimi Betül Mentes, "Depreme evde yakalandik, kapi kilitlenince disari çikamadik. Evimizin bir bölümü yikildi ama bize bir sey olmadi. Bir süre babamlarda, daha sonra çadir kentte kaldik. Basvurumuz sonuç verdi ve buraya yerlestik. Evimiz çadira göre çok lüks, diger evlerimizden pek farki yok. Tüm esyalarimiz var. Cumhurbaskanimizdan Allah razi olsun, her türlü ihtiyacimizi karsiliyorlar” diye konustu.



"Fazlasi var, eksigi yok"

6 kisilik ailesiyle ev ortamina kavusan Meryem Alaçay, "Deprem günü kiyameti yasadik. Her sarsintida o günü hatirliyoruz. Rabbim bize firsat verdi evden çikabildik. Çadir kentten sonra buraya geldik. Buranin imkanlari çok iyi. Bize bu imkani saglayan herkesten Allah razi olsun. Fazlasi var, eksigi yok. Ev ortami bildiginiz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA